Mugur Mihăescu tună și fulgeră după votul umilitor dat de Austria: „Anumite țări din Europa ne consideră o colonie de ordinari!”

Mugur Mihăescu a vorbit vineri, la România TV, despre votul umilitor al Austriei care a blocat aderarea României în spațiul Schengen. Celebrul actor și afacerist spune că anumite țări din Europa ne-au declarat război și ne consideră "o colonie de ordinari".

09 dec. 2022, 23:08
Mugur Mihăescu tună și fulgeră după votul umilitor dat de Austria: „Anumite țări din Europa ne consideră o colonie de ordinari!”

Mugur Mihăescu a avut vineri seară comentarii acide la adresa politicienilor români, după ce Austria a „interzis” aderarea țării noastre în spațiul Schenghen.

Celebrul actor și afacerist spune că țara noastră a fost umilită de austrieci, iar guvernanții de la Palatul Victoria au tratat superficial acest obiectiv.

Citiți și: VIDEO | Mugur Mihăescu îndeamnă românii să boicoteze companiile din Austria: „Umiliți-ne, fir-ați-ai dracu’!”

Mugur Mihăescu tună și fulgeră după votul umilitor dat de Austria

Actorul consideră că votul Austriei de joi din Consiliul JAI care a blocat accesul României în spațiul de liberă circulație este consecința „politicii slugarnice” din țara noastră.

„Ceea ce s-a întâmplat acum nu este o consecință a unui vot de ieri, este o consecință a votului a 33 de ani de politică internă a României, o politică slugarnică și asta ne-a adus aici. Eu acum dacă aș fi în locul acestor politicieni, aș face următorul lucru. Aș întrerupe orice relație diplomatică cu Austria, aș ține toate mărfurile care vin din Austria în vamă câte două-trei săptămâni, cât să fie controlate bine”, a declarat Mugur Mihăescu, în exclusivitate la România TV.

Ce ar face Mugur Mihăescu dacă ar fi președintele României

Comediantul a vorbit și despre măsurile pe care le-ar lua împotriva celor care au vorbit împotriva României în Parlamentul European, dar și ce ar face dacă ar fi președintele țării noastre.

„Dacă aș fi președintele României, aș ieși public la conferințe de presă și le-aș cere românilor să își retragă toate conturile din băncile austriece. Dacă nu vor face asta, firmele vor fi controlate de autoritățile statului român. Aș ieși public și aș cere retragerea cetățeniei pentru cei care au vorbit împotriva României în Parlamentul European de-a lungul oamenilor, începând cu Monica Macovei, anumiți parlamentari, de la Soroș și toți ceilalți care au vorbit vreodată de rău România în Parlamentul European și au cerut sancționarea României, le-aș retrage cetățenia română.

De asemenea, tot dacă aș fi în forurile de conducere, nu aș face niciodată această trădare de a mă separa de Bulgaria, pentru că așa cum sunt eu cetățean de mâna a doua, așa îi consideră și pe bulgari, cetățeni de mâna a doua. Dacă aș fi în aceste structuri de conducere ale statului, aș ruga foarte frumos că dacă vreodată, vreun stat european începe să ne șantajeze din nou, că nu ne dă fonduri europene, pentru că asta este, nu e așa, șantajul Uniunii la adresa nostră – nu vă mai dăm fonduri. Primul lucru pe care l-aș face luni, ca să vedem ce zic ei joi, în Consiliul Europei. Dacă luni ar face asta, marți aș chema Banca Chinei la negocieri și aș începe negocieri preliminare pentru eventuala preluare a Portului Constanța de către partenerii chinezi. Asta aș face și să vedem pe urmă cum știu anumite țări din Europa, care ne-au declarat război și ne consideră o colonie de ordinari, buni numai să le îmbuibe lor buzunarele, să vedem cum vor răspunde atunci partenerii noștri, la care 33 de ani, am stat exact în poziția capră, să înțeleagă că m-am săturat de umilințe”, a mai spus actorul.

Mugur Mihăescu a spus că România este văzută de întreaga Europă precum o prostituată supusă.

„Așa e văzută România, ca o prostituată, care dacă îi spui râzi, ea râde, dacă îi spui plângi, ea plânge. Nu mai sunt nuanțe. Ori știi să te lupți pentru țara ta, ori pleacă naiba din țara asta, pentru că nu o meriți. Și nici ea pe tine!”, a mai spus actorul.

Citiți și: George Simion a început boicotul la adresa OMV Petorm: ”Nu mai alimentați de la acești austrieci împuțiți”