Muncitorii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru Marea Britanie decât britanicii

Imigranţii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru Marea Britanie decât fac britanicii, a declarat o oficialitate din cadrul Ministerului britanic de Interne, lordul Attlee.

RomaniaTV.net
08 ian. 2014, 17:33

Potrivit publicaţiei, oficialul conservator îşi exprima astfel acordul cu declaraţii ale lordului Davis, un parlamentar laburist, potrivit căruia aceşti imigranţi ar putea plăti ca taxe mai mult decât ar încasa ca ajutoare, la fel ca şi ceilalţi imigranţi UE, mai vechi. Earl Attlee a mai declarat că Guvernul britanic este „foarte mulţumit” de libera circulaţie a persoanelor în interiorul Uniunii Europene, după anularea restricţiilor la 1 ianuarie, informează Mediafax.

Lordul Davis, membru al Camerei superioare a Parlamentului, fost ministru al Apărării în Guvernul laburist al lui Gordon Brown, l-a întrebat pe Earl Attlee marţi, în Camera Lorzilor, dacă a văzut studiul publicat recent de University College London (UCL), potrivit căruia imigranţii din UE veniţi în ţară în ultimii zece ani au contribuit prin taxe cu bani mai mulţi decât au încasat ca ajutoare, „spre deosebire de britanici”.

Vezi şi Fotografii uimitoare cu România, prezentate în „The Guardian” GALERIE FOTO

„Cu alte cuvinte, ne-au furnizat un surplus financiar şi fiscal substanţial, spre beneficiul fiecărui contribuabil din această ţară”, a conchis lordul laburist, întrebându-se retoric dacă nu cumva „există posibilitatea ca harnicii români şi bulgari să le calce pe urme” imigranţilor mai vechi”.

Lordul Attlee i-a răspuns că este de acord cu ideea că românii şi bulgarii vor aduce beneficii economice nete Marii Britanii. El a mai declarat, ulterior, că toate cele trei partide, inclusiv Partidul Conservator, au fost de acord cu anularea restricţiilor după perioada de tranziţie de şapte ani. „De aceea suntem foarte mulţumiţi de aderarea României şi Bulgariei la UE şi de libera circulaţie a acestor oameni de la 1 ianuarie”, a spus el.

Un profesor emerit de statistică de la UCL, Mervyn Stone, şi statisticianul Nigel Williams, de la grupul de reflecţie Civitas (dreapta), au sugerat că studiul citat de lordul laburist este o lucrare „în mod fatal defectuoasă”. Ei au criticat metodologia utilizată pentru evidenţierea impactului imigranţilor asupea locuinţelor şi reţelei de transport.