Municipiul Botoşani intră în SCENARIUL ROŞU, după ce rata de infectare a ajuns la 3,04 la mie

Municipiul Botoşani intră, din nou, în scenariul roşu, după ce rata de infectare a ajuns, joi, la 3,04 cazuri la 1.000 de locuitori, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

18 mart. 2021, 15:00
Municipiul Botoşani intră în SCENARIUL ROŞU, după ce rata de infectare a ajuns la 3,04 la mie
Municipiul Botoşani. Sursa FOTO: webcamromania.ro

Botoşani în scenariul roşu. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis extinderea restricţiilor în municipiul Botoşani, după ce incidenţa cazurilor a depăşit 3 la mia de locuitori.

Botoşani în scenariul roşu

Astfel, restaurantele şi cafenele din municipiul reşedinţă de judeţ se reînchid, la două luni şi jumătate de la redeschidere, informează Agerpres.

Incidenţa virusului este mai mare de trei cazuri la mia de locuitori şi în comunele Corlăteni, Curteşti şi Todireni. La Todireni, rata de infectare este de 3,93‰, la Curteşti 3,55‰, iar la Corlăteni 3,05‰.

Rata medie de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Botoşani este de 1,50‰.

Raed Arafat explică de ce se închid restaurantele

Secretarul de stat în Ministerul de Interne a făcut precizări cu privire la închiderea restaurantelor impusă în scenariul roşu.

Citeste si Timişoara, oraşul cu rată de infectare mai mare după intrarea în carantină. Rata incidenţei pe judeţe

Cei care se îmbolnăvesc niciodată nu vin să ne spună am fost la restaurant şi nu am respectat regulile. Însă, din păcate, – şi aici partea de responsabilitate şi a operatorilor economici este una foarte serioasă – din păcate inclusiv ieri seară s-au văzut restaurante şi operatori economici care nu respectă regulile.

S-a încercat să se pună regulă că cel care nu respectă se închide timp de două, de patru săptămâni, ca să lase pe ceilalţi care respectă regulile să meargă mai departe, nici asta nu s-a putut la acest moment la nivel legislativ. Nu putem să spunem că oamenii nu se îmbolnăvesc în restaurante, pentru că totuşi nu avem pe nimeni care vine şi declară unde a fost, dacă a fost în restaurant şi să spună că nu a respectat regulile acolo”, a explicat Raed Arafat, potrivit gândul.ro.

Totodată, şeful DSU a precizat că restricțiile care sunt impuse în România sunt mai echilibrate decât cele din alte state.

Citeste si Familia unei paciente moarte în Spitalul Constanţa face acuzații grave: Au lăsat-o ore bune fără apă, îi aruncau mâncarea pe jos, apoi i-o puneau în faţă

Dacă comparaţi restricţiile din România cu restricţiile din alte ţări, România totuşi a rămas într-un mod mult mai, să zicem, echilibrat. Noi nu am ajuns la niciun moment să avem închidere totală.

Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în alte ţări: au fost închideri totale timp de patru săptămâni, în Franţa ora de intrare şi de interdicţie a circulaţiei a fost ora 18:00, nu a fost ora 23:00 cum este în România. Magazinele din România au rămas deschise„, a completat Arafat.