Municipiul Sibiu intră în scenariul ROȘU. A depășit a treia zi rata de incidență de 3 la mie

Municipiul Sibiu intră oficial în scenariul roșu. Rata de incidență cumulată a depășit, pentru a treia zi consecutiv, 3 la mie.

12 mart. 2021, 16:14
Municipiul Sibiu intră în scenariul ROȘU. A depășit a treia zi rata de incidență de 3 la mie

Municipiul Sibiu intră oficial în scenariul roșu. Rata de incidență cumulată a depășit, pentru a treia zi consecutiv, 3 la mie.

Restricțiile intră în vogoare de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au anunțat, vineri, că în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-au aprobat restricțiile pentru municipiul Sibiu, după ce incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile a depășit 3 la mia 1000 de locuitori.

Scenariul roșu pentru următoarele zile intră în vigoare de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă. Rata de incidență cumulată este, vineri, de 3,28 la mie. Prima depășire a fost miercuri, când CJSU Sibiu a decis să amâne cu 48 de ore luarea deciziei privind restricțiile, pentru a analiza situația epidemiologică în termenul legal.

Odată cu intrarea în scenariul roșu, elevii vor trece în online. Excepția o reprezintă clasele terminale.

Restaurantele se închid la interior, iar la fel se întâmplă și cu cafenelele, cinematografele și alte instituții de cultură.

De duminică intră în vigoare Hotărârea Guvernului în ceea ce privește starea de alertă, care impune restricții, printre care și modificarea intervalului orar al deplasării pe timp de noapte.

Declaraţia pe propria răspundere pe timp de noapte. Ce trebuie să ştie cei care circulă în intervalul 22:00-05:00

Potrivit noilor măsuri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cei care circulă în intervalul 22:00-05:00 vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere.

Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată şi online, însă trebuie să conţină semnătura olografă. Adică, dacă o completaţi online, trebuie să printaţi formularul şi să-l semnaţi de mână.

Reamintim că Guvernul a aprobat în ședința de guvern de miercuri prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 14 martie 2021. De dumincă, așa cum a stabilit azi Guvernul, va fi nevoie de prezentarea declarației începând cu ora 22:00, nu de la 23:00, ca acum.

Circulaţia nu este restricționată în timpul zilei.