Muntele îşi cere tributul. Un turist străin A MURIT într-o prăpastie din Făgăraş

Un turist german care a căzut de la altitudine într-o prăpastie din Munţii Făgăraş a fost găsit mort de salvamontişti. Echipe mixte din din judeţele Sibiu şi Argeş porniseră marţi după-amiaza în căutarea bărbatului, după un un apel la 112 făcut chiar de fiul său, care îl însoţea pe munte şi care a raportat accidentul. Tragedia s-a petrecut la 2.390 de metri altitudine, în zona Vârfului Lăiţel, din Munţii Făgăraşului, a anunţat Adrian David, şeful Salvamont Sibiu.

RomaniaTV.net
16 iul. 2013, 14:58
Muntele îşi cere tributul. Un turist străin A MURIT într-o prăpastie din Făgăraş

Un turist german a căzut, marţi, într-o prăpastie din Masivul Făgăraş, în zona Vârfului Lăiţel. Fiul său a apelat de urgenţă numărul 112, solicitând intervenţia salvamontiştilor. Astfel, echipe de salvatori din Sibiu şi Argeş au plecat în căutarea turistului căzut în prăpastie, însă ajunşi la faţa locului salvamontiştii au constatat că bărbatul decedase.

Accidentul s-a petrecut într-o zonă abruptă, turiştii fiind surprinşi de vremea rea, cu ceaţă şi ploaie.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că bărbatul avea 58 de ani şi era în excursie cu fiul său în Munţii Făgăraş. La faţa locului se va deplasa şi o echipă de poliţişti, dar şi procuror pentru a cerceta împrejurările producerii accidentului.