Muntele Templului din Ierusalim, în flăcări. Peste 300 de răniţi în confruntările de luni, dintre arabi şi israelieni VIDEO

Un incendiu, vizibil de la peste doi kilometri, a izbucnit luni seara în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim, al treilea cel mai sfânt loc al Islamului unde se aflau mii de credincioşi pentru rugăciunea de seară.

10 mai 2021, 22:34
Muntele Templului din Ierusalim, în flăcări. Peste 300 de răniţi în confruntările de luni, dintre arabi şi israelieni VIDEO

Cauza acestui incendiu nu este cunoscută deocamdată. Anterior, ciocnirile dintre protestatarii palestinieni şi poliţia israeliană s-au soldat cu peste 300 de răniţi pe Esplanada Moscheilor, numită Muntele Templului de către evrei.

Cel puţin nouă persoane, între care trei copii şi un comandant al Hamas, au fost ucişi luni seara în atacuri israeliene în nordul Fâşiei Gaza, au declarat autorităţile locale, citate de Jerusalem Post. Presa israeliană relatează că cel puţin 300 de persoane au fost rănite în confruntările de luni, dintre arabi şi israelieni, care au avut loc cu prilejul manifestaţiilor prilejuite de Jerusalem Day.

Situaţia din Ierusalimul de Est s-a agravat la finalul săptămânii trecute, 600 de palestinieni fiind răniţi în ciocnirile violente cu forţele de ordine israeliene începând de vineri seară.

Citeşte şi Zeci de morţi la un pelerinaj în Israel cu prilejul sărbătorii Lag Baomer

În Cisiordania şi Ierusalimul de Est situaţia a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

Incendiul de pe Muntele Templului:

Citeşte şi Şoc în Israel, un soldat care a luptat în Gaza şi-a dat foc în public, la Tel Aviv. Suferea de stres post-traumatic după participarea în război


loading...
Partenerii noștri