Munţii Apuseni, în topul celor mai frumoase locuri din Europa. CNN: „Timpul rămâne în loc aici”

Munţii Apuseni se află în topul celor mai frumoase locuri din Europa. De la insulele norvegiene situate deasupra Cercului Polar până la munții acoperiți de păduri sălbatice din România, plajele cu nisip măturate de vânt din Țara Galilor și lacurile din Balcani, Europa este un loc spectaculos de variat.

11 oct. 2021, 10:57
Munţii Apuseni, în topul celor mai frumoase locuri din Europa. CNN: „Timpul rămâne în loc aici”
Munţii Apuseni, în topul celor mai frumoase locuri din Europa

Munţii Apuseni, în topul celor mai frumoase locuri din Europa. CNN a făcut un top cu 20 cele mai frumoase locuri de pe bătrânul continent, iar Munții Apuseni se află în acest clasament.

Munţii Apuseni, în topul celor mai frumoase locuri din Europa

Parte din lanțul Carpaților, Apusenii sunt secretul cel mai bine păstrat din Europa de Est. Acești munți sunt izolați, cu păduri străvechi și peșteri de calcar cu râuri subterane la fiecare pas.

Timpul rămâne rămâne în loc aici, cu prea puține lucruri de făcut decât să respiri aerul parfumat de pin și să fii cu ochii pe viața sălbatică abundentă”, descrie CNN Munții Apuseni.

Citeşte şi: Colţ de rai, sufocat de gunoaie. Unul dintre cele mai frumoase lacuri din Apuseni a fost transformat într-o mare de PET-uri. Imagini revoltătoare FOTO

Castelul abandonat din Apuseni, cumpărat de un lanţ de hoteluri de lux

Castelul din Zlatna, Munţii Apuseni, abandonat de peste 15 ani ,i construit în urmă cu peste 80 de ani de un fost premier al României, a fost achizitionat de lanţul hotelier Hilton.

Castelul de la Zlatna a fost martor al perioadei de glorie a locului, legata de exploatarile de aur din zona, apoi a fost folosit ca scoala si tabara scolara, pentru ca in anii ’80 sa fie oferit unei unitati militare.

Celebritatea castelului este legata de faptul ca aici a fost filmata o parte importanta din filmul „Noi, cei din linia intai”, film regizat de Sergiu Nicolaescu si in care au jucat Ion Besoiu, Colea Rautu, Valentin Uritescu si Stefan Iordache.

In timpul filmarilor, castelul a fost avariat serios, fiind, ulterior abandonat, iar dupa Revolutie a ajuns in prorietatea Consiliului Judetean Alba.

A fost cumparat in 2004, in schimbul a aproximativ 400.000 de lei, de un om de afaceri italian cu scopul de a-l transforma in hotel, insa acesta a renuntat la proiect si l-a pus in vanzare. Proiectul prevedea amenajarea a 23 de apartamente cu restaurant si bucatarie la demisol, scrie Ziare.com. (Citeşte AICI mai multe detalii)