Munții Parâng: drum județean cu valoare națională VIDEO

Fostul drum forestier, accidentat și dificil, a devenit acum demn de albumul celor mai frumoase amintiri de călătorie.

20 dec. 2022, 15:12
Munții Parâng: drum județean cu valoare națională VIDEO

În munții Parâng, STRABAG a realizat conectarea unui valoros perimetru turistic la sistemul național de șosele. Vizată de iubitorii sporturilor de iarnă, zona necesita reabilitarea unei artere cu grad mare de dificultate, fiind necesare și tuneluri de traversare a pârtiilor. În patru kilometri, frumoasa șosea are o diferență de nivel de 400 de metri! Până și transportul materialelor a fost o provocare: cei 10.000 de metri cubi de piatră ai terasamentului au fost aduși de la 70 de kilometri!

Citeşte şi:

Locul de unde încep toate drumurile. Tudor Băruţă, inginer ofertare STRABAG: „Provocările sunt continue, se lucrează cu termene limită, la mai multe proiecte simultan”

Fostul drum forestier, accidentat și dificil, a devenit acum demn de albumul celor mai frumoase amintiri de călătorie. Rezultatul lucrărilor executate aici de STRABAG, în condițiile specifice marilor altitudini, reprezintă acum pentru România o bijuterie rutieră.

Primii călători pe șosele ce n-au fost construite încă. Andrei Capătă, Inginer Geodez in cadrul companiei STRABAG, ne arată cum jocurile pe calculator se pot transforma în drumuri reale