MURATURI: Cum să îţi ţină castraveţi acriţi în oţet fără să pui conservanţi

Castraveţii acriţi în oţet sunt uşor de pregătit şi sunt gata mult mai repede decât alte murături. Îţi prezentăm o reţetă pentru castraveţi acriţi în oţet pentru a te bucura de acelaşi gust ca cei cumpăraţi în comerţ, însă fără conservanţi.

RomaniaTV.net
11 oct. 2017, 12:36
MURATURI: Cum să îţi ţină castraveţi acriţi în oţet fără să pui conservanţi

Castravetii acriti in otet, ingrediente

– 6-7 kg de castraveti
– cepe mici, taiate in jumatati (nu mai mari de marimea uni mingi de ping pong)
– morcovi, taiati rondele
– boabe de mustar
– boabe de piper
– sare mare, grunjoasa (pentru muraturi)
– zahar
– otet.

REŢETE MURATURI: Gogoşari în oţet, castraveţi muraţi. Cele mai simple reţete pentru conservele de iarnă

Castravetii acriti in otet: Mod de preparare

Spala castravetii bine (opteaza pentru castraveti cat mai mici). In fiecare borcan adauga mai intai cateva felii de morcov, o jumatate de ceapa si apoi asaza castrravetii in fiecare borcan. La final mai adauga o jumatate de ceapa si cateva felioare de morcov.

Pentru a prepara marinata tine cont ca pentru un borcan de 800g ai nevoie de 1 lingurita de sare, 1 lingura de zahar 50 ml otet. Se adauga aceste ingrediente intr-o oala. Urmatorul pas este sa umpli un borcan cu apa, avand grija ca tot aerul din acesta sa iasa. Rastoarna apoi apa intr-o masuratoare si inmulteste cantitatea obtinuta cu numarul de borcane pe care le-ai umplut cu castraveti. Adauga apa peste otet si pune totul la fiert, alaturi de cateva boabe de piper si de mustar si o frunza de dafin.

Umple pe rand borcanele cu marinata fierbinte. Adauga cate putina in fiecare borcan, apoi continua tot asa pana le umpli, in caz contrar risti sa spargi borcanele. Inchide-le bine si intoarce-le cu susul in jos. Lasa-le sa stea asa timp de doua-trei minute.

Citeşte şi Substanţele CANCERIGENE pe care toată lumea le pune în murături. Elimină aceste produse din REŢETELE DE MURĂTURI

In acest fel borcanele se videaza si se sterilizeaza singure si nu vei fi nevoit sa le mai fierbi. In plus, vei putea observa daca ai borcane al caror capac nu se inchide bine, deoarece zeama se va prelinge pe marginea acestuia.

Intre timp pregateste un pat de paturi. Muta borcanele pe paturi si inveleste-le bine. Lasa-le acolo timp de doua-trei zile sau pana cand ajung la temperatura camerei, apoi le poti muta in camara.

Sursa articol Acasa.ro