MUŞTARUL, alimentul MINUNE pentru un păr frumos şi bogat. Iată cum poţi să îţi prepari singură o mască

Medicina populară a apreciat mult muştarul, acesta fiind un stimulent eficient în creşterea părului.

24 oct. 2014, 15:59
MUŞTARUL, alimentul MINUNE pentru un păr frumos şi bogat. Iată cum poţi să îţi prepari singură o mască

Datorită proprietăţilor sale de ardere şi uscare, muştarul poate creşte alimentarea cu sânge a pielii capului, poate reglementa glandele sebacee şi absorbi excesul de grăsime. Unele femei care şi-au făcut o mască pentru creşterea părului cu muştar, susţin că în doar o lună părul a crescut cu 3 centimetri, scrie sanatate.bzi.ro.

Cu toate acestea, utilizarea exagerata a mustarului poate provoca aparitia matretii scalpului si ruperea firelor de par. Nu se poate utiliza mustarul la persoanele care sunt predispuse la alergii, sau au o piele foarte sensibila. Se recomanda sa se utilizeze mustarul in mastile care sunt compuse din elemente grase, cum ar fi uleiul de gatit, maioneza sau chifir.

In masca pentru par puteti adauga si: uleiuri esentiale, migdale, masline, ulei de brusture, drojdie de bere, galbenusul de ou.

ATENTIE! In cazul in care, dupa aplicarea mastii, simti o usoara senzatie de arsura pe pielea capul tau, asta inseamna ca masca isi face treaba. Daca te arde mai tare atunci masca trebuie sa fie spalata imediat de pe par.

Citeşte şi FRUMUSEŢEA TA: Mască pentru păr cu ulei din sâmburi de strugure

Masca cu mustar de cresterea accelerata a parului uscat 

Ingrediente: 1 lingura de maioneza, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingurita praf de mustar, 1 lingurita de unt.

Mod de preparare: Toate componentele se amesteca bine si se freca in radacinile parului dumneavoastra. Capul trebuie sa fie acoperit cu folie de plastic si cu un prosop sau esarfa. Masca se spala dupa 30-40 de minute. Aceasta masca trebuie sa fie facuta timp de o luna, de 2-3 ori pe saptamana.

Masca pentru cresterea parului cu mustar si chifir

Ingrediente: 1 lingurita de mustar, ou, 2 linguri de chifir.

Mod de preparare: Se amesteca bine si se aplica pe scalp. Capul se acopera cu folie de plastic si un prosop. Dupa 30 de minute se spala capul cu sampon. Aceasta masca ar trebui sa se faca in termen de o luna si de 1 — 2 ori pe saptamana.

Masca de par cu mustar pentru intarirea parului

Ingrediente: 1 galbenus de ou, 1 lingurita praf de mustar, 2 linguri de ceai negru puternic.

Mod de preparare: Se amesteca, apoi se aplica pe radacinile firelor de par, spalati dupa 30 de minute, fara sampon. Pentru rezultate optime, faceti o masca de 2 ori pe saptamana.

Citeşte şi Măşti pentru păr din AVOCADO, perfecte pentru sezonul rece