Mutaţiile noului coronavirus, cercetate la Timişoara. Când va fi gata vaccinul românesc împotriva COVID

Un nou vaccin făcut de cercetătorii români ar putea apărea iarna aceasta. OncoGen împreună cu Institutul Cantacuzino derulează un proiect pentru a găsi cea mai bună formulă pentru prevenirea COVID-19. Acesta ar putea fi administrat pe cale intranazală, sub formă de picături sau spray.

RomaniaTV.net
28 iun. 2020, 14:17
Mutaţiile noului coronavirus, cercetate la Timişoara. Când va fi gata vaccinul românesc împotriva COVID

Deocamdată ne bucurăm de câștigarea proiectului împreună cu Institutul Cantacuzino din București. Continuăm cercetările pe celule umane, în special pe celulele mele, eu m-am vaccinat.

Urmează ca Institutul să facă experimentele pe animale și în același timp noi pregătim actele pentru studiile clinice de fază 1 care sperăm să înceapă anul acesta.

Avem proiectul și prototipul acestui vaccin pe la sfârșitul lui ianuarie. Am fi putut fi printre primele laboratoare din lume, dar a durat aproape șase luni o finanțare”, a declarat Virgil Păunescu, director OncoGen, pentru Antena 3.

Citeşte şi Compania finanţată de Bill Gates începe testele pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19

Vaccinul românesc, administrat ca picături nazale sau spray. Tehnologie absolut nouă

Vaccinul va fi administrat pe cale intranazală. Vorbim de picături sau spray. Acceptanța populației e mai ușoară, nu ata a fost primul motiv. Motivul este legat de caracteristicile acestui virus, e de natura științifică.

Veți vedea că tot mai multe grupuri de cercetători la această cale intranizală pentru că este cea mai eficientă și cea mai puțin predispusă la efecte secundate.

Vaccinul e după o tehnologie absolut nouă, nefolosită până acum niciodată în vaccinarea antivirală și nu se bazează pe producția de anticorpi, dar el se bazează pe reacția celulelor imune. Veți vedea că și lucrul acesta va fi confirmat”, a mai spus directorul OncoGen.


loading...
Partenerii noștri