Mutu, Belodedici şi Alex Paşcanu au transmis un mesaj românilor din diaspora

Federaţia Română de Fotbal a filmat şi a postat pe site şi pe paginile de socializare un mesaj pentru românii din diaspora, transmis de trei jucători din generaţii diferite: Miodrag Belodedici, Adrian Mutu şi Alexandru Paşcanu.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 15:02
Mutu, Belodedici şi Alex Paşcanu au transmis un mesaj românilor din diaspora

„Federaţia Română de Fotbal şi echipa naţională sunt alături de voi, românii din diaspora care trec prin momente dificile în această perioadă, din cauza epidemiei. Ştim că depărtarea de cei dragi e grea, dar, pentru o vreme, doar aşa îi putem proteja pe cei de acasă!”, se arată pe site-ul FRF.

Dragi români din diaspora, poate eu vă înţeleg cel mai bine. Pentru o vreme nu puteţi veni în ţară, la fel cum şi eu pentru o vreme mai lungă nu am putut. Au fost zile şi nopţi amare, la mine din cauza comunismului, pentru voi dintr-o cauză medicală. Ştiu e înseamnă să rămâi în străinătate pentru că dacă ai veni acasă ai face mai mult rău alăr tăi. De aceea vreau să vă spun: sunt cu toată inima alături de voi, în Italia, Franţa, Spania şi restul lumii”, a spus Belodedici, jucător fugit din România în Iugoslavia, în anul 1988, fapt ce i-a atras o condamnare de 10 ani de închisoare din partea regimului comunist.

„Ani de zile m-am bucurat de afecţiunea voastră, dragi români din Italia. Şi v-a bucurat cu golurile mele în Serie A. Eu nu aş fi reuşit fără voi. Acum e rândul meu, într-un moment dificil, să mă întorc cu sufletul şi să vă transmit îmbrăţişarea mea. Nu puteţi fi acasă acum, dar suntem noi lângă voi. Că sunteţi izolaţi sau nu, vă promit eu că singuri nu veţi fi niciodată”, este mesajul transmis de Adrian Mutu, un idol al generaţiei de tineri din anii 2000.

„Dragostea românilor din Italia a însemnat plusul care ne-a făcut să scriem istorie la Euro Under 21. Eu m-am format ca fotbalist în străinătate, departe de ţară, şi cunosc dorul vostru de casă. Depărtarea doare şi trăim vremuri tulburi. Dar vreau să ştiţi că întotdeauna jucăm cu gândul la voi. Şi întotdeauna cu gândul la cei pe care victoria noastră poate să-I aline”, a fost şi mesajul lui Alex Paşcanu.

Citeşte şi: Fotbalist de la Hannover, depistat cu coronavirus: „Tot clubul va fi testat”


loading...
Partenerii noștri