Muzeul Prado, deschis zilnic pentru a face faţă crizei

Celebrul muzeu din Madrid Prado va fi deschis zilnic, conducerea sperând să compenseze astfel reducerea cu şase milioane de euro a finanţării sale de funcţionare, în cadrul economiilor publice stabilite de guvernul spaniol, informează 20minutes.fr.   

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 17:12
Muzeul Prado, deschis zilnic pentru a face faţă crizei

Prado, unde se află capodopere ale unor pictori ca Francisco Goya sau Diego Velasquez, precum şi de Rembrandt, Rubens sau El Greco, administrează un buget de 42 de milioane de euro, dintre care jumătate provine din subvenţii publice. Susţinerea statului va scădea însă la 30% din bugetul global până în 2013, lucru care obligă muzeul să găsească soluţii pentru a-şi păstra nivelul veniturilor.

 

‘Muzeele sunt afectate e criză fără să fie ele însele în criză’, a spus muzeograful Miguel Zugaza, amintind că Prado a avut în 2011 un număr record de vizitatori – 2,9 milioane. Prin hotărârea de a fi deschis zilnic, Muzeul Prado urmează exemplul National Gallery din Londra şi pe al Rijksmuseum din Amsterdam. Această măsură ar urma să aducă anual venituri suplimentare de 1,5 milioane de euro.