Nadia Comăneci, decorată de Iohannis şi răsfăţată cu zeci de mesaje de ziua ei. Cum a reacţionat fosta sportivă: „Împlinesc o anumită vârstă”

Nadia Comăneci, răsfăţată cu zeci de mesaje de ziua ei. Pe 12 noiembrie, fosta campioană a împlinit vârsta de 60 de ani şi a fost asaltată cu urări atât din partea fanilor, cât şi a personalităţilor din sportul românesc şi din lumea artistică.

12 nov. 2021, 10:52
Nadia Comăneci, decorată de Iohannis şi răsfăţată cu zeci de mesaje de ziua ei. Cum a reacţionat fosta sportivă: „Împlinesc o anumită vârstă”
Nadia Comăneci, răsfăţată cu zeci de mesaje

Nadia Comăneci, răsfăţată cu zeci de mesaje de ziua ei. Zeci de persoane publice s-au strâns şi i-au urat “La mulţi ani!” Nadiei, într-un filmuleţ postat de COSR în social media.

Citeşte şi: Nadia Comăneci a primit un cadou inedit şi valoros la 45 de ani de la primul 10 FOTO ŞI VIDEO

Nadia Comăneci, răsfăţată cu zeci de mesaje de ziua ei

La mulţi ani perfecţi, Nadia!. Ne-ai învăţat să credem, ne-ai inspirat să visăm, ne-ai motivat să perseverăm!

Sportul este despre oameni, emoţii şi mândrie! România a vibrat pentru tine de la primul 10 olimpic şi continuă să admire şi astăzi eleganţa unuia dintre cei mai cunoscuţi români de pe planetă.

Din tot sufletul îţi dorim o zi plină de bucurie! Team Romania duce povestea mai departe. La mulţi ani, perfecţi, Nadia! Lista urărilor e deschisă, toate ajung la Nadia!”, este mesajul primit de Nadia Comăneci.

Fosta sportivă a mulţumit pentru toate urările primite, ea postând un mesaj video pe Twitter. “Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru urările de ziua mea de naştere în această zi de 12 noiembrie, când împlinesc o anumită vârstă. Vă mulţumesc din nou! Vă urez toate cele bune!”, a spus Nadia.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 noiembrie 2021, decretul de decorare a Nadiei Comăneci. Astfel, „în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”.

Nadia Comăneci, una dintre legendele sportului românesc și mondial, a împlinit astăzi 60 de ani. „Zeița de la Montreal” le-a mulțumit fanilor pentru urări și a fost impresionată de cadoul special din partea României.

Cine este Nadia Comăneci?

Nadia Comăneci, născută la 12 noiembrie 1961, a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti. Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută. Jumătate de an mai târziu a  concurat la categoria maestre, unde a ocupat locul al treilea.

În 1974 a obţinut primul mare succes peste hotare, câştigând locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera (Republica Democrată Germană). A urmat o ascensiune rapidă care a culminat cu rezultatele obţinute în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal – ediţie a JO care a intrat în istoria sportului drept “Olimpiada Nadia Comaneci”, după ce  Nadia a primit şapte note de 10 (primele în istoria concursurilor oficiale de gimnastică!) şi a stabilit un “record absolut”: 20 de puncte, la paralele inegale (potrivit codului de punctaj de la acea vreme), scrie cosr.ro. Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii la Montreal, trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol.

După 1977, Nadia Comăneci s-a pregătit la Bucureşti, cu antrenorii Iosif Hidi, Gheorghe Condovici, Atanasia Albu (septembrie 1977 – august 1988), Gheorghe Gorgoi, Anca Grigoraş (aprilie 1980 – august 1981). Nadia Comăneci a cucerit primul titlu mondial la bârnă pentru gimnastica românească şi două medalii de argint, la sărituri şi cu echipa, la CM din 1978, de la Strasbourg. În 1979, la CM de la Forth Worth (SUA), Nadia a făcut parte din echipa de gimnastică a României care a cucerit primul titlu de campioană mondială pe echipe (389,550 p) din istoria gimnasticii.

Klaus Iohannis, cadou pentru Nadia Comăneci

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 noiembrie 2021, decretul de decorare a Nadiei Comăneci.

Astfel, „în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”.

Nadia Comăneci, una dintre legendele sportului românesc și mondial, a împlinit astăzi 60 de ani. „Zeița de la Montreal” le-a mulțumit fanilor pentru urări și a fost impresionată de cadoul special din partea României.