Nadia Comăneci rupe tăcerea după 40 de ani: „Nu cred că meritam să fiu dată afară. Sunt dezamăgită”

Nadia Comăneci, prima gimnastă care a obținut nota 10 din istorie, a făcut dezvăluiri despre anii de studenție.

01 feb. 2023, 10:19
Nadia Comăneci rupe tăcerea după 40 de ani: „Nu cred că meritam să fiu dată afară. Sunt dezamăgită”

Nadia Comăneci, originară din Onești, avea doar 14 ani când a obținut zecele perfect la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976. După această reușită a participat și la ediția marii competiții, din 1980, la Moscova.

Înainte de a se retrage din activitate a început cursurile la Institutul de Educație Fizică și Sport din București. Fosta gimnastă a povestit că a fost o perioadă aglomerată, plină de examene și antrenamente.

„Pentru că eram încă angrenată în sport, am urmat cursurile la fără frecvență. Mergeam doar la examene. Îmi aduc aminte că pentru fiecare examen în parte mă pregăteam temeinic. Niciodată nu m-am prezentat la un examen, nepregătită. Veneam de la sala de antrenament și mă apucam să învăț pentru facultate. 

Citește și: Nadia Comăneci, vizită surpriză în România. Unde a mers prima dată după ce a ajuns în Bucureşti FOTO

Țin minte că profesorii erau foarte exigenți. Nu conta faptul că studentul, în plan sportiv, avea rezultate foarte bune. Examenele erau examene și trebuia să înveți. Am avut niște profesori foarte buni în facultate”, a declarat Nadia Comăneci pentru Prosport.

În ciuda performanțelor, pentru profesori Nadia era un simplu student. Materia care i-a dat cele mai mari bătăi de cap a fost atletismul.

„Am avut un astfel de examen. Din ce-mi aduc aminte, m-am descurcat destul de bine. Mi-a plăcut mult biologia. A fost ceva ce m-a atras foarte mult. Eram curioasă să descopăr cât mai multe lucruri noi legate de această materie”, a spus fosta gimnastă.

Cum s-au cunoscut Nadia Comăneci și Donald Trump

Nadia locuiește în SUA de 30 de ani și este recunoscută aici ca o mare vedetă. În urmă cu mai mulți ani a participat la o emisune moderată de Donald Trump, înainte ca acesta să devină președinte. Acesta a eliminat-o atunci pe româncă din emisiunea „Ucenicul”.

Citește și: Ce spune Laszlo Sepsi despre Adrian Mutu, actualul soț al fostei sale iubite, Sandra Bachici

„Nadia, sunt un mare fan, te-am văzut învingătoare la Olimpiadă, te-am urmărit câștigând atâtea concursuri. Ești extraordinară. O competitoare la cel mai înalt nivel. Un lider în sport. Dar nu poți fi manager de proiect aici, nu poți conduce echipa mea. Te iubesc, dar ești concediată”, a spus Trump la vremea aceea.

Nadia a fost foarte supărată pentru ceea ce s-a întâmplat atunci.

„Nu cred că meritam să fiu dată afară, puteam fi importantă pentru echipă. Sunt dezamăgită, însă știu că toate premiile vor fi donate în scop caritabil”, a declarat campioana.