Naguma Medical Supply va trimite 10 milioane de măşti destinate persoanelor vulnerabile. Reacţia companiei după somaţia lui Orban

Publicat: Luni, 24 August 2020 12:27 // Actualizat: Luni, 24 August 2020 12:45 // Sursa: romaniatv.net

Naguma Medical Supply SRL, compania care a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii pentru cumpărarea măştilor sanitare destinate populaţiei din categoriile defavorizate, va transmite luni ministerului de resort o cantitate de 10 milioane din aceste măşti.

"În acest weekend, Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, a deschis noi centre pentru primirea măştilor medicale. Naguma va continua să distribuie măştile pe parcursul săptămânii, 10 milioane fiind livrate chiar astăzi. Măştile achiziţionate vor fi distribuite gratuit de către minister unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate", se arată în comunicatul Naguma Medical Supply SRL, citat de Agerpres.

Reacţia lui Ludovic Orban după anunţul câştigătorului licitaţiei pentru măşti

"S-a intrat în perioada de livrare. Am înţeles că s-a făcut o primă livrare. Dacă nu se va finaliza în termenul stabilit de contract, se va rezilia contractul", a afirmat Ludovic Orban, după şedinţa conducerii PNL.

Călin Popescu Tăriceanu: "De ce întârziaţi cu măştile? Nu v-aţi înţeles la comisioane?"

Parte a grupului InteRo, compania Naguma Medical Supply SRL a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măşti tip 3 PLY. Societatea a oferit cel mai mic preţ, adică 0,64 RON plus TVA, pentru măşti medicale cu certificat de garanţie şi calitate.

Începând din luna martie, Naguma Medical Supply SRL a furnizat României şi altor ţări din UE peste 30 de milioane de măşti, se menţionează în comunicat.

Gabriela Firea: S-au făcut achiziţii dubioase. Banii s-au evaporat

Potrivit sursei citate, compania Naguma Medical Supply SRL este deţinută de familia de investitori canadieni Topolinski. Firma este prezentă în România de peste 13 ani şi activează cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Reprezentanţii acesteia că îşi propun ca pe termen lung să transforme societatea comercială într-un furnizor de măşti şi alte echipamente individuale de protecţie pentru Europa de Est, reiese din comunicatul Naguma Medical Supply SRL.

Scandalul măştilor pentru categorii defavorizate ia amploare. Ludovic Orban anunţă rezilierea contractului dacă luni nu vin măştile

Premierul Ludovic Orban a precizat duminică că va rezilia contractul în cazul în care firma care a câştigat licitaţia nu va livra luni măştile de protecţie. Şeful Executivului a explicat că licitaţia a fost contestată de trei firme, atât la CNSC, cât şi în instanţă, contestaţiile au fost respinse şi ulterior s-a trecut la semnarea contractului-cadru, apoi a celui subsecvent cu câştigătorul.

"Câştigătorul licitaţiei avea obligaţia ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului. Suntem în situaţia în care câştigătorul licitaţiei nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere care este inclusă în contractul respectiv. Săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară - rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract. (...) Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului", a spus Orban, la finalul unei vizite de lucru în Gorj, conform Agerpres.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
măşti Ministerul Sănătăţii Naguma Medical Supply
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 5 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H