Naistul Gheorghe Zamfir, dezvăluiri cu ochii în lacrimi: „Dacă tata ar intra acum pe uşă, m-aş prăbuşi. O singură dată în viaţă mi-a zis ‘Bravo!’ şi m-a felicitat”. VIDEO

Marele naist Gheorghe Zamfir dezvăluie, în premieră într-un interviu exclusiv acordat lui Dan Negru, cele mai emoţionante momente care i-au marcat diferite etape ale vieţii.

02 oct. 2021, 15:37
Naistul Gheorghe Zamfir, dezvăluiri cu ochii în lacrimi: „Dacă tata ar intra acum pe uşă, m-aş prăbuşi. O singură dată în viaţă mi-a zis ‘Bravo!’ şi m-a felicitat”. VIDEO

Într-un interviu acordat lui Dan Negru în emisiunea Legendele cu Dan Negru de pe YouTube, marele artist a povestit experienţa lui ca păstor de capre, a adus în discuţie şi momentul în care l-a ameninţat pe tatăl lui că se sinucide dacă nu îi dă voie să urmeze studii muzicale, dar a relatat şi momentele speciale pe care le-a trăit alături de părinţii lui.

Eu am fost păstor de capre. A fost foarte marcant momentul. Cred că a început cam prin anii când eu eram deja conștient, anii trimiterii la școală. Cam pe la 7 ani am început să pasc, în fiecare zi, în fiecare an, până în anul plecării mele la Liceul de Muzică din București.

Această plecare a constituit o aventură de nespus. I-am spus tatăl lui meu: ‘Tată, dacă nu mă dai la muzică, eu mă sinucid’. L-am presat cu treaba asta până când a luat-o razna”, a dezvăluit marele naist în emisiunea lui Dan Negru de pe YouTube.

Citeste si Cele mai stranii obiceiuri ale celebrităților de la Hollywood. De la detectoare de stafii, la băi din aur sau extratereștri, toate-s la ordinea zilei când ești vedetă

Şi-a ameninţat părintele că se sinucide dacă nu îl sprijină să-şi îndeplinească visul de a deveni artist

În atingerea visului său de a deveni artist, a avut un aliat de nădejde: pe mama lui.

Mama l-a repus într-un echilibru oarecare: ‘Tudorică, dacă tu nu dai copilul la școală de muzică… Când tu te duci la serviciu, plânge, urlă cu acordeonul în brațe și spune că se sinucide. Pierdem copilul’.

Tata a intrat într-o stare de nepovestit. Într-o vară, în anul 1955 s-a dus la București, la școala militară, la fanfară și a aflat în iunie că examenele se încheiaseră. Eu am început prima dată la fluier, după am început pe la 6 ani la muzicuță, apoi la mandolină„, a povestit artistul.

Gheorghe Zamfir, cu lacrimi în ochi despre singurul moment în care tatăl lui l-a felicitat

Marele naist îşi aminteşte, cu lacrimi în ochi, despre singurul „Bravo!” pe care care l-a primit vreodată de la tatăl lui.

Dacă ar intra pe uşă acum, m-aş prăbuşi. Ce să-i spui unui om care ţi-a dat tot ca să devii ce ai devenit? M-aş uita la el, nu mi-aş crede ochilor şi m-aş prăbuşi la pământ.

Citeste si Gheorghe Zamfir, despre soţia cu 44 de ani mai tânără: „E un înger! Dacă nu ar fi fost ea, nu ajungem la 80 de ani”

O singură dată în viaţă mi-a zis ‘Bravo!’ A venit la mine la Paris de mai multe ori. Ceauşescu nu le dădea drumul şi mamei, şi tatălui meu în acelaşi timp ca să nu fie reîntregirea familiei. Şi m-a întrebat: ‘Cum stai tu în apartamentul ăsta imens?’

Avea 135 mp, cu terasă mare. ‘Păi, ce să fac, tată, am pus şi eu ban pe ban şi l-am cumpărat. Am dat 475.000 de franci. Şi acum e al meu, proprietatea mea’.

Dacă Ceauşescu afla, mi-l confisca şi făcea acolo buncăr comunist. Şi tata mi-a zis: ‘Vino încoace, ia un pahar de ţuică (el când venea de la Găeşti, avea o ladă de marmeladă şi acolo punea o sticlă de ţuică, una de vin, ardei gras din grădină, o bucată de slănină făcută de el, fiartă, pe care o punea în fânar la rece iarna şi avea un gust care nu se poate spune în cuvinte. Se topea în gură. Desfăcea cutia de marmeladă şi aceeaşi cutie mi-o aducea şi la Bucureşti ca să mă supraalimentez că mâncam la cantină, unde mâncarea fierbea şase ore…

Mi-a strâns mâna şi mi-a zis: ‘Felicitări! Bravo!’„, povesteşte marele naist cu lacrimi în ochi.

Fragment din interviul pe care îl puteţi vedea integral în emisiunea Legendele cu Dan Negru de pe YouTube: