Nămolul de la Sovata face furori printre români. E o adevărată comoară pentru sănătate și imunitate și vine la pachet cu alte multe beneficii pentru organismul uman!

Nămolul este un adevărat elixir pentru organismul uman. Însă, cel provenit din lacul Ursu de la Sovata este renumit în lume de decenii întregi.

24 nov. 2021, 17:20
Nămolul de la Sovata face furori printre români. E o adevărată comoară pentru sănătate și imunitate și vine la pachet cu alte multe beneficii pentru organismul uman!

Nămolul de la Sovata face furori printre români. Acesta este unul dintre cele mai eficiente soluții pentru afecțiunile reumatologice și dermatologice. Nămolul de la Sovata se găsește în orice anotimp ai dori să vizitezi stațiunea, indiferent de vreme, nu doar pe timpul verii.

Nămolul de la Sovata face furori printre români. E o adevărată comoară pentru sănătate și imunitate și vine la pachet cu alte multe beneficii pentru organismul uman!

Puțini știu că acest tratament e o adevărată minune pentru sănătate. Este concentrat în săruri minerale, în special clorură de sodiu și carbonat de calciu, vitamine, acizi biostimulatori și auxine, nămolul din lacul Ursu este un adevărat balsam pentru organism.

Persoanele care decid să meargă în stațiunea Sovata pentru tratament știu cât de bun este nămolul pentru afecțiunile reumatologice și dermatologice, dar și pentru relaxare, pentru revigorare și pentru refacerea energiei.

În orice anotimp ai ajunge la Sovata, poți beneficia din plin de proprietățile acestui nămol miraculos. Vara, băile și împachetările cu nămol sunt principalele atracții la ștrandul lacului Ursu, iar în sezonul rece tratamentele pot fi făcute la centrul spa care deservește hotelurile Ursina, Brădet sau Sovata.

Beneficiile pe care nămolul din Sovata le are:

-Hidratant: protejează elasticitatea pielii;
-Antiinflamator: calmează durerile de articulații și de oase, dar și iritațiile sau inflamațiile de la nivelul pielii;
-Miorelaxant: detensionează mușchii încordați și dureroși;
-Analgezic: combate pe termen lung durerile articulare;
-Biostimulator: prin vitaminele și sărurile minerale care pătrund în piele, dar mai ales prin auxinele pe care le conține.
-Gomaj: prin cristalele de sare;
-Regenerant: prin activarea și stimularea circulației sângelui.

„Nămolurile acționează asupra corpului prin temperatură, prin presiune (în baia de nămol) și prin substanțele conținute, dintre care unele se pot absorbi prin piele (sulful, CO2, substanțele estrogenice). Toate acestea dezvoltă efecte locale și generale, la distanță, cum ar fi efectul analgezic, antiinflamator, miorelaxant, detoxifiant, neuroendocrin sau de reglare a imunității.

O ședință de tratament durează între 15 și 30 de minute, timp în care pacientul stă relaxat. Împachetarea se face în triplu strat pentru a încetini pierderea căldurii (material textil la interior, apoi mușama sau piele.

Un tratament complet cu băi sărate și nămol trebuie să dureze între 10 și 14 zile, iar efectul lui se va resimți câteva luni. Orice pacient poate reveni la tratament în stațiunea Sovata după 6 luni nu doar pentru tratarea afecțiunilor curente, dar mai ales pentru a preveni apariția simptomelor dureroase și severe,”, explică medicul specialist în reabilitare medicală, Cristina Jeremias Nagy, director medical al centrului de tratament Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Citește și: Alimentul banal care te ajută să trăieşti 100 de ani. Consumă două linguriţe în fiecare zi şi vei trăi mai mult