Nămolul de la Sovata face furori printre români. E o adevărată comoară pentru sănătate și imunitate și vine la pachet cu alte multe beneficii pentru organismul uman!

Nămolul este un adevărat elixir pentru organismul uman. Însă, cel provenit din lacul Ursu de la Sovata este renumit în lume de decenii întregi.
Alina Costache
24 nov. 2021, 17:20
Nămolul de la Sovata face furori printre români. E o adevărată comoară pentru sănătate și imunitate și vine la pachet cu alte multe beneficii pentru organismul uman!

Nămolul de la Sovata face furori printre români. Acesta este unul dintre cele mai eficiente soluții pentru afecțiunile reumatologice și dermatologice. Nămolul de la Sovata se găsește în orice anotimp ai dori să vizitezi stațiunea, indiferent de vreme, nu doar pe timpul verii.

Nămolul de la Sovata face furori printre români. E o adevărată comoară pentru sănătate și imunitate și vine la pachet cu alte multe beneficii pentru organismul uman!

Puțini știu că acest tratament e o adevărată minune pentru sănătate. Este concentrat în săruri minerale, în special clorură de sodiu și carbonat de calciu, vitamine, acizi biostimulatori și auxine, nămolul din lacul Ursu este un adevărat balsam pentru organism.

Persoanele care decid să meargă în stațiunea Sovata pentru tratament știu cât de bun este nămolul pentru afecțiunile reumatologice și dermatologice, dar și pentru relaxare, pentru revigorare și pentru refacerea energiei.

În orice anotimp ai ajunge la Sovata, poți beneficia din plin de proprietățile acestui nămol miraculos. Vara, băile și împachetările cu nămol sunt principalele atracții la ștrandul lacului Ursu, iar în sezonul rece tratamentele pot fi făcute la centrul spa care deservește hotelurile Ursina, Brădet sau Sovata.

Beneficiile pe care nămolul din Sovata le are:

-Hidratant: protejează elasticitatea pielii;
-Antiinflamator: calmează durerile de articulații și de oase, dar și iritațiile sau inflamațiile de la nivelul pielii;
-Miorelaxant: detensionează mușchii încordați și dureroși;
-Analgezic: combate pe termen lung durerile articulare;
-Biostimulator: prin vitaminele și sărurile minerale care pătrund în piele, dar mai ales prin auxinele pe care le conține.
-Gomaj: prin cristalele de sare;
-Regenerant: prin activarea și stimularea circulației sângelui.

„Nămolurile acționează asupra corpului prin temperatură, prin presiune (în baia de nămol) și prin substanțele conținute, dintre care unele se pot absorbi prin piele (sulful, CO2, substanțele estrogenice). Toate acestea dezvoltă efecte locale și generale, la distanță, cum ar fi efectul analgezic, antiinflamator, miorelaxant, detoxifiant, neuroendocrin sau de reglare a imunității.

O ședință de tratament durează între 15 și 30 de minute, timp în care pacientul stă relaxat. Împachetarea se face în triplu strat pentru a încetini pierderea căldurii (material textil la interior, apoi mușama sau piele.

Un tratament complet cu băi sărate și nămol trebuie să dureze între 10 și 14 zile, iar efectul lui se va resimți câteva luni. Orice pacient poate reveni la tratament în stațiunea Sovata după 6 luni nu doar pentru tratarea afecțiunilor curente, dar mai ales pentru a preveni apariția simptomelor dureroase și severe,”, explică medicul specialist în reabilitare medicală, Cristina Jeremias Nagy, director medical al centrului de tratament Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Citește și: Alimentul banal care te ajută să trăieşti 100 de ani. Consumă două linguriţe în fiecare zi şi vei trăi mai mult

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Cât trebuie să mănânci, de fapt, la vârsta de 50 de ani. Cele mai bune sfaturi ale unui nutriționist celebru
Capital.ro
Cartea de identitate trebuie schimbată neapărat. Românii sunt obligați. Anunț oficial de la Primărie
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Inflația explodează în România. Avertisment crunt din partea BNR
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, prima REACȚIE după moartea lui Felix Baumgartner. A postat un mesaj sfâșietor
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Președintele Nicușor Dan, anunțul serii despre pensii: Eu am spus că a fost o greșeală...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”