George W. Bush, în doliu. Mătuşa sa a murit din cauza COVID-19

Nancy Bush Ellis, sora fostului preşedinte american George H.W. Bush, a murit în urma complicaţiilor provocate de COVID-19. Mătuşa lui George W. Bush s-a stins la 94 de ani.

11 ian. 2021, 10:08
George W. Bush, în doliu. Mătuşa sa a murit din cauza COVID-19

Vestea decesului lui Nancy Bush Ellis a fost făcută publică de Fundaţia George şi Barbara Bush.

„Suntem trişti să anunţăm că iubita soră a preşedintelui Bush, Nancy Bush Ellis, a încetat din viaţă. Condoleanţele şi rugăciunile noastre sunt alături de familiile Ellis şi Bush, amintindu-ne o femeie remarcabilă care a adus bucurie şi lumină lumii”, a anunţat fundaţia fostului preşedinte George Bush jr. şi a soţiei sale, conform Agerpres.

Nancy Bush Ellis, sora fostului preşedinte George H.W. Bush, a murit din cauza COVID-19. Anunţul familiei

Alexander Ellis III, fiul lui Nancy Bush Ellis a declarat pentru New York Times că mama sa a murit la un centru rezidenţial din Concord, statul Massachusetts, din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. Mătuşa lui George W. Bush fusese internată cu febră în decembrie.

Potrivit sursei citate, Nancy Ellis Bush a fost ea însăşi implicată activ în politică. Militantă pentru mediu care a donat pentru cauze şi organizaţii progresiste, Ellis Bush a făcut campanie în mai multe rânduri pentru fratele ei şi pentru fiii acestuia, George W. Bush şi Jeb Bush.

Nancy Ellis Bush s-a concentrat în special pe campanii în afara ţării pentru a-i încuraja pe americanii expatriaţi să se înregistreze pentru a vota.

Citeşte şi: O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA

Coronavirus în SUA. Peste 22 de milioane de americani au COVID-19

Statele Unite sunt printre cele mai afectate ţări de pandemia de COVID-19. Autorităţile americane au raportat că nu mai puţin de 22.409.130 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 374.329 au murit din cauza acestei boli infecţioase.

SUA au înregistrat joi, pentru prima dată, peste 4.000 de decese zilnice asociate COVID-19, conform datelor Covid Tracking Project.

Citeşte şi: Bogaţii n-au răbdare să stea la coadă pentru a primi vaccinul anti-Covid. Cum şi unde sar aceştia peste coadă, pentru a primi dozele