Narcisa Lecuşanu a fost aleasă în funcţia de membru al Comitetului Executiv al IHF

Fosta componentă a naţionalei de handbal Narcisa Lecuşanu a fost aleasă, sâmbătă, în funcţia de membru al Comitetului Executiv al IHF, în cadrul Congresului Ordinar al forului internaţional din Antalya. România candidează şi pentru organizarea Campionatului Mondial feminin de tineret din 2020.
Romania TV
11 nov. 2017, 13:05
Narcisa Lecuşanu a fost aleasă în funcţia de membru al Comitetului Executiv al IHF

Pentru cele două locuri disponisibile de membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) au fost trei candidaţi: Bogdan Wenta (Polonia), Frantisek Taborsky (Cehia) şi Narcisa Lecuşanu (România). Candidatura rusului Serghei Şişkarev a fost respinsă, el neîndeplinind toate criteriile cerute, iar Şişkarev a protestat public în timpul şedinţei faţă de decizie. Singurul care a mai făcut parte din Comitetul Executiv este cehul Taborsky, în timp ce ceilalţi doi au candidat pentru prima dată la un loc în Comitetul Executiv.

Cele două locuri în Comitetul Executiv au fost obţinute, în urma alegerilor, de  Narcisa Lecuşanu, care a obţinut cele mai multe voturi, 110 din 146, şi de Frantisek Taborsky (87). Bogdan Wenta a obţinut doar 43 de voturi.

”Mulţumesc pentru încrederea acordată şi pentru support. Voi face tot ce pot pentru a-mi aduce cunoştinţele în slujba handbalului. Mulţumesc mult”, a spus Narcisa Lecuşanu după alegere, potrivit News.ro.

Cea de-a 36-a ediţie a Congresului Ordinar al IHF are loc în Antalya, sâmbătă şi duminică. În cadrul acestuia sunt programate mai multe alegeri: pentru preşedinte, primul vicepreşedinte al forului, două locuri de membru în Comitetul Executiv, trezorier sau membri în diverse comisii.

La un nou mandat de preşedinte a fost un singur candidat, actualul conducător Hassan Moustafa, care a fost reales cu 107 voturi din totalul de 117 exprimate.

Ultimul congres a avut loc în 2015, la Sochi, dar atunci nu au avut loc alegeri, acestea fiind programate o dată la patru ani.

România a mai avut de-a lungul timpului un singur reprezentant în Comitetul Executiv al IHF, pe Ioan Kunst Ghermănescu, până în 1997, când a decedat. El a fost şi membru în mai multe comisii ale IHF, precum şi preşedinte al celei de metodică.

Narcisa Lecuşanu (41 de ani) a făcut parte din echipa naţională de handbal a României care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, iar la nivel de club a cucerit Cupa EHF (2007) şi a jucat o finală de Liga Campionilor (2010) cu echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea. De-a lungul carierei a mai evoluat la echipe din Macedonia, Germania şi Danemarca.

După încheierea carierei de jucătoare a fost numită director tehnic al naţionalei României, în 2011, iar apoi a intrat în structurile EHF (membru în Comitetul Executiv şi preşedinte Comisia Feminină) şi ale IHF (membru Comisia de Metodică, preşedinte Comisia Feminină), ocupând în paralel şi funcţia de vicepreşedinte al FR Handbal, la care a renunţat când a fost numită secretar de stat în MTS. Activitatea de aproape un an la MTS a încheiat-o în ianuarie 2017.

La Congresul Executiv din Antalya, România mai candidează pentru organizarea Campionatului Mondial feminin de tineret, din 2020, cele două oraşe desemnate de FR Handbal drept gazde fiind Bucureşti şi Braşov.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Amenda pe care o riscă toți românii care stau la curte. Este interzis să faci grătar în aceste condiții, încalci mai multe legi
Capital.ro
Reguli noi pentru ITP. Se anulează obligația de plată pentru șoferi: Trebuie eliminate
Playtech.ro
Anotimpurile nu mai sunt ce-au fost. Un fenomen meteo neobișnuit apare tot mai des în România. Ce ne așteaptă în următorii ani
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
De ce și-au dorit românii să fie conduși de un străin. Motivul pentru care Carol I a ales un prim-ministru cu viziuni conservatoare
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Ionel Ganea a primit vestea la scurt timp după ce fiul lui a intrat în comă. Familia este distrusă
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Cel mai murdar obiect din casă. Este o sursă permanentă de boli
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
kanald.ro
Câți bani au primit românii la pensie în aprilie 2025. Ce sume încasează cei cu pensie anticipată
Cancan.ro
Bucurie mare în familia lui Gabi Bădălău! E ÎNSĂRCINATĂ: a făcut anunțul chiar de ziua ei de naștere 😍
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă nouă pentru gunoi. Devine obligatoriu din vară, de la 1 iunie, pentru toată lumea
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
stirilekanald.ro
Tragedie pe autostrada A1! O femeie a murit după ce mașina în care se afla a intrat într-un TIR, staționat pe banda de urgență. Printre victime, un copilaș de 1 an
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
Românii care au aceste mașini pot pierde mulți bani din 2026! Reguli stricte la nivel european
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sunt considerate fructele viitorului. Se adaptează la secetă, terenuri aride și se pot consuma proaspete, deshidratate sau în conserve