Nas înfundat? Încearcă aceste remedii ca să scapi

Te doare capul, strănuți, respiri cu greutate? E clar, ai răcit! Deoarece picăturile nazale pot avea efecte adverse pe termen lung, încearcă să îți desfunzi nasul cu câteva produse naturale.

RomaniaTV.net
14 nov. 2017, 09:38
Nas înfundat? Încearcă aceste remedii ca să scapi

Din cauza virozelor sau alergiilor, mucoasa care căptușește cavitatea nazală și sinusurile se irită și secretă exces de lichid, ceea ce duce la înfundarea nasului.

Inhalații cu ulei de mentă

Pentru a elibera căile respiratorii, inhalațiile cu uleiuri esențiale sunt cele mai recomandate. Uleiul de mentă te ajută să scapi de congestia nazală. Pune la încălzit un litru de apă, într-un vas cu deschidere mare, ia de pe foc, adaugă puțin ulei de mentă și acoperă capul cu un prosop. Stai cu capul aplecat deasupra vasului 10-15 minute, inhalând adânc. Este recomandat să faci inhalațiile seara, înainte de culcare, deoarece uleiul de mentă are și efect relaxant.

Pe lângă ulei esențial de mentă, poți folosi pentru a elibera căile nazale și ulei de eucalipt.

Citeşte şi A băut apă caldă cu sare timp de 7 zile. Rezultatele te vor şoca

Comprese cu apă caldă

În timpul zilei poți încerca compresele cu apă caldă. Încălzește apă, înmoaie un prosop, stoarce-l și așază-l peste nas, fără a acoperi căile respiratorii. După ce prosopul s-a răcit, înmoaie-l din nou în apă fierbinte. Suflă nasul până când vei putea respira mai ușor.

Soluție cu sare de mare

Deoarece picăturile nazale nu trebuie utilizate pe termen lung, poți încerca o soluție preparată în casă. Fierbe 50 ml de apă, apoi combin-o cu un vârf de cuțit de sare de mare. Amestecă până când se dizolvă sarea și toarnă soluția obținută într-o sticluță cu picurator. Pune câte 1-2 picături de soluție în fiecare nară, de 3 ori pe zi.

Citeşte şi Ce să faci când te doare urechea

Cataplasme cu hrean sau ceapă

Întrucât aceste ingrediente au un miros înțepător și efect antiinflamator, ajută la descongestionarea căilor respiratorii. Curăță o bucată de hrean sau o ceapă, apoi dă-o prin răzătoare. Pune 3-4 linguri de rădăcină sau legumă rasă pe o bucată de tifon mai groasă, pe care o așezi pe frunte, 10-15 minute. Poți înlocui ceapa sau hreanul și cu o bucată de ghimbir ras, amestecat cu oțet de mere.

Așa deosebești gripa de răceală!