NASA anunță apocalipsa! Întreaga omenire ar putea rămâne fără internet luni de zile

Omenirea ar putea rămâne fără internet luni bune, potrivit unui anunț al NASA, care a trimis o navă spațială pentru a preveni acest dezastru.

02 iul. 2023, 23:19
NASA anunță apocalipsa! Întreaga omenire ar putea rămâne fără internet luni de zile
NASA anunță apocalipsa internetului

Întreaga omenire ar putea rămâne fără internet câteva luni de zile. NASA a trimis o navă spațială pentru a preveni acest dezastru. Specialiștii vorbesc despre „o apocalipsă a internetului”, fenomen care ar putea face nefuncționale toate căile de comunicare.

În cadrul unei misiuni de prevenire a unei potențiale „apocalipse a internetului”, NASA a lansat o navă spațială, pentru a nu lăsa oamenii fără acces la rețelele de comunicații globale.

Citește și: Avertisment NASA: Un asteroid gigant se îndreaptă cu viteză spre Pământ. Dimensiunile sunt impresionante

Misiunea sondei solare Parker Solar Probe (PSP) a călătoriti cu succes prin vânturile solare pentru prima dată, adunând dtae importante care ar putea ajuta la prevenirea unei pene de curent la nivel mondial.

Așa numita „apocalipsă a internetului” este un fenomen care ar fi făcut nefuncționale aproape toate căile de comunicare. Printre acestea se regăsesc și cele telefonice.  Furtuna solară ar fi lovit pământul în următorii 10 ani, iar efectele ar fi fost resimțite pe parcursul mai multor luni.

Oprirea serviciilor ar putea avea un impact economic de până la 815 miliaone de lei, adică aăroximativ 190 de milioane de dolari.

Pe lângăimpactul asupra libertății de exprimare și stabilității politice în anumite regiuni, oprirea internetului poate însemna un nivel în plus de anxietate pentru afaceri, cât și pentru muncitori.

Citește și: Fetița de 11 ani cu un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein. Chiar dacă suferă de autism, e deja la master și vrea să lucreze la NASA

Cei mai mulți dintre utilizatorii de dispozitive inteligente se referă doar la ceea ce este la vedere, adică la ferestre de browser, website-uri, adrese URL sau motoare de căutare.

Internetul real este, de fapt, un set de protocoale și de reguli pe care cineva le-a inventat și mai apoi le-a dezvoltat pentru ca noi să putem naviga.