NASA: Echipajul ISS este în siguranţă; scurgerea de amoniac nu este confirmată

Toți astronauții aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) sunt sănătoși și în siguranță, în interiorul segmentului rusesc în care s-au izolat după declanșarea unei alarme în segmentul american, anunță NASA, confirmând știrea difuzată anterior de agenția spațială ruse, Roscosmos.

RomaniaTV.net
14 ian. 2015, 16:31
NASA: Echipajul ISS este în siguranţă; scurgerea de amoniac nu este confirmată

NASA a anunţat că toți astronauții aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) sunt sănătoși și în siguranță, în interiorul segmentului rusesc în care s-au izolat după declanșarea unei alarme în segmentul american. Nu a fost confirmată informația potrivit căreia alarma ar fi fost declanșată din cauza unei scurgeri de amoniac.

Agenția spațială americană scrie, pe pagina sa de internet, că specialiștii săi din Houston care controlează misiunea au sesizat indicii conform cărora cel mai îngrijorător scenariu ar fi constat într-o scurgere de amoniac și au acționat în consecință pentru a proteja echipajul.

Încă nu se știe însă dacă motivul declanșării alarmei nu a fost o eroare apărută la un senzor sau o problemă informatică, de la computer.

Echipajul a reacționat și s-a izolat în segmentul rusesc al ISS după o creștere a presiunii din circuitul de răcire.