Năstase: Fosta consilieră a lui Daniel Morar a înclinat balanţa în dosar

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat de ÎCCJ la doi ani cu executare pentru curopţie în dosarul Trofeul Calităţii, susţine că dosarul şi condamnarea sa sunt politice şi că reprezintă răzbunarea lui Traian Băsescu, prin intermediul procurorului şef al DNA, Daniel Morar. Năstase susţine că fosta consilieră a şefului DNA, judecătoare în dosarul său, a fost cea care a înclinat balanţa în favoarea condamnării.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 15:47
Năstase: Fosta consilieră a lui Daniel Morar a înclinat balanţa în dosar

Adrian Năstase a organizat o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, unde a invitat cu mic cu mare mai toată mass-media. Scopul conferinţei? Să-şi transmită cât mai clar mesajul: condamnarea lui e politică, ordonată de Traian Băsescu şi orchestrată de Daniel Morar, şeful procurorilor anti-corupţie.

„Sunt neplăcut surprins de decizia prin care completul de execuţie gândit de Daniel Morar a dat-o în dosarul Trofeul Calităţii. În mod sigur, cel care a câştigat alegerile, deşi nu ştiu dacă le-a câştigat (preşedintele Băsescu, n.r.), se răzbună pe cel pe care le-a pierdut, deşi nu ştiu sigur dacă le-a pierdut (Adrian Năstase, n.r.)”, a declarat fostul premier.

Năstase a acuzat-o pe Ioana Bogdan fosta consilieră a lui Morar, acum judecătoare în dosarul Trofeul Calităţii, de partizanat politic.

„Fosta consilieră a lui Daniel Morar, Ioana Bogdan, a fost cea care a înclinat balanţa. Este evident că este o decizie politică, o decizie murdară”, a tunat Năstase. Acuzele lui la adresa judecătorilor nu s-au oprit însă la Ioana Bpgdan. În sfera suspiciunilor lui Năstase a intrat şi un alt judecător – Ionuţ Matei.

„Este o chestiune care ne duce înapoi din punctul de vedere al poliţiei politice, care şi-a căpătat ramificaţii şi în zona justiţiei. Au fost zvonuri că judecătorul Ionuţ Matei a avut întâlniri cu reprezentanţi ai DNA”, a continuat cu acuzele fostul premier, recunoscând însă că nu deţine probe concrete pentru a-şi susţine afirmaţiile.

Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru acte de corupţie în dosarul „Trofeul Calităţii”.  Năstase a fost acuzat că s-a folosit de un simpozion pentru a masca strângerea de fonduri pentru campania electorală pentru preşedinţie din 2004. Sentinţa nu este definitivă.

Năstase afirmă că va face recurs.

„În mod evident voi face recurs, pentru chestiunile de procedură, că am avut şi câte cinci termene într-o săptămână, că nu am avut posibilitatea să ne pregătim apărarea. Au fost audiaţi de trei ori mai mulţi martori decât la Procesul de la Nurnberg. Mie mi s-au aprobat doar cinci martori”, a precizat fostul premier.