Naşul Elenei Băsescu, implicat în dosarul Elenei Udrea. Ce au descoperit procurorii

Naşul Elenei Băsescu, Răzvan Mustea, este şi el implicat în cel mai mare dosar de şpagă al Elenei Udrea. Fost ministru al Comunicaţiilor în ultimele luni de guvernare PDL, Răzvan Mustea ar fi făcut presiuni, alături de Dorin Cocoş şi Elena Udrea, asupra unui om de afaceri căruia îi pretindeau milioane de euro pentru deblocarea plăților contractului e-România.

RomaniaTV.net
05 feb. 2015, 15:31
Naşul Elenei Băsescu, implicat în dosarul Elenei Udrea. Ce au descoperit procurorii

Naşul Elenei Băsescu este un vechi apropiat al mezinei preşedintelui. Ea şi Răzvan Mustea au fost colegi de facultate şi, mai târziu, Elena Băsescu l-a susţinut să devină preşedintele al tineretului PDL.

Băiat de bani gata, cu un tată om de afaceri cunoscut în Focşani şi sponsor al PDL, Răzvan Mustea se lăuda în declaraţia de avere, atunci când era deputat, cu un Porche, ceasuri şi bijuterii de 60.000 de euro, o casă în Voluntari şi alta în Bucureşti, dar şi zeci de mii de euro în conturi. Iar Elena Udrea l-a luat sub aripa sa ocrotioare şi l-a sprijinit să devină în 2012 ministru al Comunicaţiilor. A rămas în funcţie doar câteva luni, guvernul Mihai Răzvan Ungureanu fiind demis după o moţiune de cenzură în Parlamentul României.

Potrivit referatului DNA din dosarul Microsoft şi e-România, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Elena Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societaţi de IT, aproape 3 milioane euro, pentru a debloca plăţile pentru contractul e-România. Presiuni pentru deblocarea plăţilor ar fi fost exercitate şi de Răzvan Mustea, după cum reiese din declaraţiile denunţătorilor din dosar.

Citeşte şi Divorţ la nivel înalt. Naşii de cununie ai Elenei Băsescu şi-au spus adio. Vezi motivul incendiar

„La data de 15 decembrie 2014, Pescariu Dinu Mihail a formulat denunţ cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie de Cocoş Dorin.

Din probele administrate rezultă că, în anul 2010, în condiţiile în care Marin Gabi – administrator SC OMNILOGIC SRL – întâmpina greutăţi în derularea contractului încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, contract având ca obiect prestare de servicii aferente proiectului e-România 2 şi livrarea produselor aferente infrastructurii hardware, software şi de reţea necesară funcţionării serviciilor, Pescariu Dinu Mihail i-a înlesnit lui Marin Gabi mai multe întrevederi cu Cocoş Dorin şi remiterea prin conturile Barringwood Investment Limited a sumei de circa 3 milioane de euro pretinsă de acesta pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu atribuţii în acest sens în vederea realizării plăţilor.

Cu privire la aceleaşi fapte, la data de 07.01.2015 a făcut denunţ şi Marin Gabriel. Acesta susţine că, în anul 2011, pe fondul presiunilor exercitate de Cocoş Dorin a virat într-un cont din Dubai suma de 1.000.000 de euro pretinsă de Cocoş Dorin pentru deblocarea plăţilor aferente contractului e-România. Tot din denunţul formulat de Marin Gabi rezultă că astfel de presiuni au fost exercitate şi de Andrei Săvulescu – manager de proiect, Vreme Valerian – ministru MCSI şi Mustea Răzvan„, se arată în referatul întocmit de procurori şi transmis către procurorul general, ministrul Justiţiei şi Camera Deputaţilor odată cu solicitarea de aviz privind arestarea preventivă a Elenei Udrea.