Naţionala a pierdut în Belgia. Raţ a irosit şansa egalului

Tricolorii au fost învinşi cu 1-2 la Liege, dar fundaşul lui Şahtior Doneţk a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 88.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 21:52
Naţionala a pierdut în Belgia. Raţ a irosit şansa egalului

Naţionala României rămâne doar cu victoriile asupra modestelor selecţionate ale statelor San Marino şi Luxemburg în acest al treilea mandat de selecţioner al lui Victor Piţurcă. Egalurile cu Franţa, Belarus şi Albania au fost urmate vineri seara, la Liege, de o înfrângere suferită în faţa Belgiei, scor 1-2.

Deşi au avut şapte stranieri între titulari, tricolorii nu le-au pus mari probleme gazdelor în prima repriză şi în minutul 11 belgienii conduceau deja cu 1-0. Van Buyten a deschis scorul, cu o lovitură de cap, la un corner. După doar 20 de minute gazdele au mai marcat o dată, după o greşeală a lui Tătăruşanu, însă autorul golului, Witsel, a fost semnalizat eronat în poziţie de ofsaid. Şi totuşi la pauză s-a intrat cu 2-0, fiindcă în minutul 43 Răzvan Cociş a deviat în poarta proprie centrarea lui Van den Bore.

După pauză, Piţurcă a forţat ofensiva cu Torje, Mazilu şi Tănase, iar primii doi au construit acţiunea în urma căreia România a marcat singurul său gol în acest meci. Torje a centrat pentru Mazilu, iar acesta i-a aranjat balonul lui Daniel Niculae, care a trimis în plasă (min. 65).

Atacantul lui Nancy a avut şansa egalării în minutul 79, când a scăpat singur cu portarul belgienilor, dar acesta a parat execuţia. Apoi, în minutul 88 Torje a fost faultat în careu, însă Răzvan Raţ  a ratat lovitura de la 11 metri, trimiţând în braţele lui Gillet. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea Belgiei, iar tricolorii mai au de jucat un singur meci în 2011, marţi, împotriva Greciei.