Naționala de fotbal a Ungariei, sancționată pentru rasism și homofobie. UEFA a făcut publică decizia!

Următoarele două meciuri ale naţionalei de fotbal a Ungariei, organizate pe teren propriu de UEFA vor fi fără spectatori. Decizia a fost luată din cauza incidentelor de la Euro 2020, când fanii maghiari au comis gesturi considerate rasiste și homofobe la adresa jucătorilor de culoare ai Franței, precum Mbappe, Pogba și Kante.

09 iul. 2021, 23:39
Naționala de fotbal a Ungariei, sancționată pentru rasism și homofobie. UEFA a făcut publică decizia!

Naționala de fotbal a Ungariei, sancționată pentru rasism și homofobie. Totodată, UEFA a amendat federația maghiară cu 100.000 de euro.

Naționala de fotbal a Ungariei, sancționată pentru rasism și homofobie. UEFA a făcut publică decizia!

Decizia nu se aplică în preliminariile Campionatului Mondial, competiție aflată sub egida FIFA, ci doar în partidele organizate de UEFA. Ungaria va disputa încă un meci fără spectatori, dacă fanii vor comite orice fel de abatere la revenirea în tribune, mai arată forul internațional. Ungaria a terminat pe locul 4 grupa F de la Euro 2020, din care au mai făcut parte Franța, Germania și Portugalia, spune gsp.ro.

Mai mulți fotografi acreditați la partida de la Budapesta, Ungaria – Franța 1-1, au auzit strigăte de maimuță dinspre peluza ultrașilor maghiari, când mingea era la jucătorii de culoare Pogba și Kante. De asemenea, cotidianul spaniol AS a scris că ultrașii Ungariei au făcut gesturi obscene spre Cristiano Ronaldo, insultându-l: „Cristiano, homosexualule!”, în timpul partidei Portugalia – Ungaria 3-0.

Decizia UEFA vine în contextul în care, pe 8 iulie, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie care descrie legislaţia anti-LGBTIQ din Ungaria ca încălcând în mod clar drepturile fundamentale consacrate în Carta drepturilor fundamentale a UE.

Citeşte şi: Ungaria răspunde dur ameninţărilor UE. „Bruxelles nu e în măsură să spună cine şi cum ar trebui să îi crească pe copii”
Pe 15 iunie, Parlamentul Ungariei a votat cu 157 de voturi la 1 în favoarea unor norme care, sub pretextul combaterii pedofiliei, restrâng libertatea de exprimare şi drepturile copiilor prin interzicerea prezenţei conţinutului LGBTIQ în materialele educaţionale sau în emisiunile TV pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani. Legea din Ungaria a fost descrisă de Parlamentul European drept „un alt atac la adresa democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale”. arlamentul European a subliniat că acesta nu este un incident izolat, ci „un alt exemplu intenţionat şi premeditat de dezmembrare treptată a drepturilor fundamentale în Ungaria”, unde „fobia faţă de persoanele LGBTIQ sponsorizată de stat şi campaniile de dezinformare au devenit instrumente de cenzură politică”,potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Comisia Europeană ameninţă Ungaria cu procedura de infringement în cazul în care nu revine asupra legii care discriminează membrii comunităţii LGBT: „Această lege este o ruşine”