Naţionala de handbal pe plajă a Norvegiei amendată pentru că jucătoarele nu au purtat bikini VIDEO

Federația Europeană de Handbal a amendat naționala de handbal pe plajă a Norvegiei pentru ”echipament neadecvat” la Europenele de la Varna.

21 iul. 2021, 13:41
Naţionala de handbal pe plajă a Norvegiei amendată pentru că jucătoarele nu au purtat bikini VIDEO

Chiar dacă în primele partide a evoluat în bikini, în ultimul meci jucătoarele Norvegiei au îmbrăcat pantaloni scurţi, încălcare a regulilor care a atras o amendă de 1.500 de euro.

„Cel mai important lucru este să ai echipamente cu care sportivii să se simtă confortabil”, a declarat Agenției France-Presse, președintele Federației Norvegiene de Handbal, Kare Geir Lio. Acesta a mai subliniat că sprijină demersul întreprins de jucătoarele din naționala de handbal pe plajă și că va milita în continuare pentru schimbarea regulamentului.

Norvegia a pierdut meciul cu Spania pentru locul 3, scor 0-2, iar campioană europeană a devenit Danemarca, 2-0 în finală cu Germania. Competiţia s-a disputat la Varna, în Bulgaria.

Naţionala Norvegiei este sprijinită în demersul de a schimba regulamentul privind echipamentul de joc

Nordicele au primit sprijin din partea delegaţiei Franţei, care anunţă că speră în schimbarea regulamentului şi anunţă că indiferent de consecinţe, naţionala cocoşului galic va juca la următorul turneu în ţinuta în care se simt bine fetele. Indiferent de consecinţe.

„Am pierdut jucătorare din această cauză. Îmi spun că se simt inconfortabil, goale şi urmărite. Este un sport cu multă mişcare, iar bikini-ul este deosebit de incomod. Mai este un disconfort, de exemplu, în timpul menstruaţiei”, a declarat Valerie Nicolas, managerul Franţei, conform Digisport.

Citeşte şi: Posturile Telekom Sport, deţinute de Orange România. Modificarea s-a făcut cu acordul membrilor CNA