Naţionala României de handbal şi-a cunoscut ultimul adversar din turneul preolimpic

Naţionala de handbal feminin a Angolei a câştigat, vineri, Campionatul Africii, după ce a învins în finală reprezentativa Tunisiei, scor 26-24, performanţa clarificând componenţa turneului preolimpic, din 25-27 mai (Lyon), la care participă şi echipa României.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 21:41
Naţionala României de handbal şi-a cunoscut ultimul adversar din turneul preolimpic

Potrivit regulamentului, campioana Africii obține calificarea directă la JO de la Londra, iar echipa de pe locul secund (Tunisia) va evolua la turneul preolimpic găzduit de Danemarca.

Echipa României va juca la turneul găzduit de Franța, la Lyon, unde va întâlni vicecampioană mondială, Franța, reprezentativa Japoniei și pe cea a Muntenegrului.

„Am urmărit finala din Africa, a cA¢stigat Angola, la mare luptă, iar asta clarifică și grupă noastră, în care vom juca cu Muntenegru. Cred că e mai rău cu Muntenegru, deși cunoaștem echipa, dacă asta poate fi un avantaj. Au jucătoare de mare valoare, Bojana Popovici, Bulatovici, Jovanovici a noastră, de la Oltchim. Va fi foarte greu, dar să nu uităm că noi trebuie să ne clasăm în primele două locuri, pentru a ne califică la Olimpiadă, așa că, oricum s-ar numi adversarele, trebuie să ne gândim la victorii”, a declarat antrenorul naționalei României, Radu Voina, pentru MEDIAFAX, după finala Angola-Tunisia.

Din fiecare din cele trei turnee preolimpice, găzduite de Franța, Danemarca și Spania, primele două clasate vor obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, care se vor desfășura în intervalul 27 iulie-12 august.

La turneul final feminin sunt deja calificate următoarele echipe: Marea Britanie (națiune gazdă), Norvegia (campioana mondială), Suedia (medaliată cu argint la CE din 2010), Coreea de Sud (campioana turneului olimpic asiatic), Brazilia (campioana turneului olimpic Pan-American) și Angola (campioana Africii).