NATO anunţă că l-a ucis pe numărul doi din ierarhia Al-Qaida în Afganistan

Forţa armată a NATO în Afganistan (ISAF) a anunţat marţi într-un comunicat că l-a ucis pe numărul doi din ierarhia Al-Qaida, în cursul unui bombardament în estul ţării.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 20:43
NATO anunţă că l-a ucis pe numărul doi din ierarhia Al-Qaida în Afganistan

„Sakhr al-Taifi”, un saudit cunoscut şi sub numele de „Mushtaq and Nasim”, „comanda insurgenţi străini” şi „conducea atacuri împotriva coaliţiei şi forţelor afgane”, se arată în comunicat.

Acesta este prezentat de ISAF ca „al doilea în ierarhia Al-Qaida în Afganistan„, potrivit unor „evaluări ale serviciilor de informaţii”, a precizat pentru AFP unul dintre purtătorii de cuvânt al Forţei NATO.

Sakhr Al-Taifi „efectua frecvent călătorii între Afganistan şi Pakistan”, aducând în Afganistan „arme”, „echipamente” şi „combatanţi”, precizează ISAF în comunicat.

„După ce i-a identificat cu certitudine pe Sakhr Al-Taifi şi pe un alt terorist Al-Qaida şi după ce s-a asigurat că nu se afla niciun civil în apropiere”, ISAF a declanşat o „lovitură precisă” asupra ţintei, în provincia Kunar (est). Bombardamentul nu a făcut nicio victimă în rândul civililor şi nici nu a produs pagube vreunor bunuri civile, subliniază Forţa NATO.

Preşedintele american Barack Obama a declarat la începutul lui mai că „învingerea Al-Qaida” şi „împiedicarea ei de a se reconstitui” se află „de-acum la îndemâna” trupelor afgane şi ale ISAF din Afganistan.

Forţa internaţională, alcătuită în esenţial din militari americani, a reuşit efectiv să înfrângă cea mai mare parte a elementelor Al-Qaida din Afaganistan, în parte pentru că acestea au reuşit să se refugieze imediat în Pakistan sau au imigrat, mai târziu, către alte zone de conflict, cum ar fi Yemenul.