NATO avertizează: Occidentul trebuie să se pregătească de un război de uzură pe termen lung”

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina va dura încă "multe luni", a afirmat la rândul său Antony Blinken.

02 iun. 2022, 21:51
NATO avertizează:  Occidentul trebuie să se pregătească de un război de uzură pe termen lung”

Ţările occidentale trebuie să se pregătească de „un război de uzură” pe „termen lung” în Ucraina, a avertizat joi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la Washington, după o întrevedere cu preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

„Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură”, a declarat Jens Stoltenberg în faţa jurnaliştilor.

VIDEO: Bombardament năprasnic joi seară, rachetele Zircon au lovit la Nikolaev

Stoltenberg este prezent în capitala americană pentru a pregăti summitul NATO prevăzut să aibă loc între 28 şi 30 iunie la Madrid şi a precizat că are intenţia de a obţine rezultate înaintea evenimentului.

Războiul din Ucraina „s-ar putea termina mâine, dacă Rusia pune capăt agresiunii sale”, a declarat miercuri secretarul general al NATO în cadrul unei conferinţe de presă alături de şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Dar „nu vedem niciun semn în această direcţie în acest stadiu”, a adăugat el.

Aproape 90% dintre români l-ar vrea pe Putin condamnat pentru crime de război, iar jumătate cred că Ucraina va câştiga războiul. Rezultatele ultimul sondaj arată optimismul cetăţenilor noştri cu privire la deznodământul conflictului

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina va dura încă „multe luni”, a afirmat la rândul său Antony Blinken.

De la începutul invaziei, trupele ruse au preluat controlul unor regiuni din sudul Ucrainei – cea mai mare parte din Herson şi o parte din Zaporojie – şi avansează lent în Donbas după cucerirea Mariupol (sud-est).