NATO CONFIRMĂ: Rusia le-a furnizat ARMAMENT greu SEPARATIŞTILOR din Ucraina

Alianţa Nord-Atlantică a prezentat sâmbătă imagini captate din satelit ce confirmă suspiciunile că Rusia le-a furnizat tancuri şi alte echipamente militare separatiştilor din estul Ucrainei, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
14 iun. 2014, 14:53
NATO CONFIRMĂ: Rusia le-a furnizat ARMAMENT greu SEPARATIŞTILOR din Ucraina

Conform respectivelor fotografii, mai multe tancuri de producţie rusească, ce au apărut săptămâna aceasta în zone din Ucraina controlate de separatiştii rusofoni, au fost observate anterior pe teritoriul rus în imediata vecinătate a frontierei ucrainene.

Astfel, o imagine datată din 6 iunie arată că, în timp ce o unitate a armatei ruse a părăsit zona în cadrul procesului de retragere a celor circa 40.000 de soldaţi masaţi în ultimele luni în apropierea frontierei cu Ucraina, în acelaşi loc au apărut concomitent 8 tancuri.

Ulterior, pe data de 11 iunie, tot acolo au fost observate 11 tancuri, dintre care trei erau urcate în camioane militare, ce indică faptul că erau pregătite pentru a fi transportate pe şosea.

În ziua următoare, guvernul de la Kiev a declarat că trei tancuri plus alte vehicule militare au trecut graniţa dinspre Rusia, ajungând în mâinile separatiştilor, un corespondent al agenţiei Reuters confirmând că a văzut două tancuri în oraşul Snijnie.

Citeşte şi NATO nu vede NICIO RETRAGERE a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina

Aceste imagini ‘ridică serioase semne de întrebare cu privire la rolul jucat de Rusia în destabilizarea estului Ucrainei’, a declarat un ofiţer al NATO care a explicat şi comentat fotografiile. El a precizat că tancurile de tipul T-64 observate în estul Ucrainei nu poartă niciun fel de însemne, fapt care aminteşte de tacticile folosite de miliţiile proruse în acţiunile de destabilizare a Crimeii.

Prezentarea acestor imagini survine la o zi după ce Departamentul american de Stat a acuzat Rusia că le-a furnizat insurgenţilor rusofoni din estul Ucrainei armament greu, inclusiv tancuri şi lansatoare multiple de rachete.


loading...