NATO explică prezenţa militară crescută, la Marea Neagră. Răspunsul Alianţei pentru România TV şi îngrijorările legate de Rusia

NATO a răspuns unei solicitări făcute de România TV, în contextul tensiunilor de la Marea Neagră şi a intensificării înarmării atât a României cât şi a Federaţiei Ruse. Un oficial al Aliantei Nord-Atlantice a explicat că suplimentarea forţelor armate în Romania are legătura cu Rusia şi actiunile agresive ale acesteia la frontiera estică.

RomaniaTV.net
20 mart. 2019, 11:09
NATO explică prezenţa militară crescută, la Marea Neagră. Răspunsul Alianţei pentru România TV şi îngrijorările legate de Rusia

Un oficial NATO a răspuns solicitării România TV de a clarifica situaţia de la Marea Neagra şi a justifica prezenţa sporită a forţelor militare. Astfel, oficialul NATO sustine că Alianta Nord-Atlantica a mărit prezența ca răspuns la anexarea ilegală și ilegitimă a Crimeei de catre Rusia si înarmarea din zona Mării Neagre.

Rusia este acuzată că are o acțiune agresivă, care a a determinat NATO să-și întărească apărarea. Zilele trecute Federatia Rusa a anunţat că va trimite noi nave militare în Marea Neagră şi ca raspuns la achiziţia de catre România a primelor sisteme de rachete Patriot, în valoare de 85 de milioane de dolari.

Recent, Romania a activat si misiunea de politie aeriena cu avioane F16. Oficialul NATO mai precizeaza in raspunsul pentru România TV că prezența militară NATO în Romania este defensivă și nu este îndreptată împotriva nimănui.