Naufragiu în Malaezia: Cel puţin nouă morţi, potrivit unui nou bilanţ

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi 26 sunt date dispărute, potrivit unui nou bilanţ, în urma recentului naufragiu al unui vas ce transporta 97 de imigranţi clandestini indonezieni, au anunţat joi autorităţile malaeziene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 iun. 2014, 07:59
Naufragiu în Malaezia: Cel puţin nouă morţi, potrivit unui nou bilanţ

Ambarcaţiunea s-a scufundat în noaptea de marţi spre miercuri în apropiere de portul Klang, cel mai mare din Malaezia. Vasul transporta de trei ori mai mulţi pasageri decât prevedeau măsurile de securitate. ‘Ambarcaţiunea era prea mică pentru 97 persoane’, a declarat Mohamad Zuhri, purtător de cuvânt al Agenţiei malaeziene a poliţiei maritime.

Imigranţii indonezieni se întorceau acasă pentru a sărbători Ramadanul, luna sfântă a musulmanilor.

Dintre cei aproximativ 1,5 milioane de imigranţi ilegali care muncesc în Malaezia, mai mult de jumătate provin din Indonezia, a afirmat un oficial al Ministerului de Interne malaezian. Mulţi dintre ei trec dinspre Indonezia în Malaezia în bărci de lemn nesigure, în căutare de locuri de muncă.

Malaezia, a treia economie din Asia de Sud-Est, atrage imigranţi din ţările mai sărace din regiune, precum Indonezia, Bangladesh şi Myanmar.