Naufragiu pe fluviu, sunt doar 20 de supravieţuitori. Restul de 160 de persoane s-ar fi înecat

Doar 20 de pasageri au fost găsiți în viață după ce un vapor cu 180 de oameni la bord s-a scufundat miercuri în râul Niger.

27 mai 2021, 22:19
Naufragiu pe fluviu, sunt doar 20 de supravieţuitori. Restul de 160 de persoane s-ar fi înecat

Cercetările au continuat joi pe râul Niger, după scufundarea cu o zi înaintea unei bărci cu peste 180 de pasageri la bord. „Au fost recuperate încă nouă cadavre din acest naufragiu, ducând astfel numărul de cadavre găsite la 45. Căutările continuă„, a declarat Abubakar Shehu, un oficial local, care supraveghează operațiunile de salvare în nord-vestul  Nigeriei.

Autoritățile locale spun că doar 20 de pasageri au fost găsiți în viață în timpul operațiunilor de salvare de miercuri şi, prin urmare, numărul morților ar putea crește la 160, deoarece despre majoritatea celor dispăruți se presupune că s-au înecat, după  cum scrie 20minutes.fr.

Citeşte şi Carnagiu în Nigeria, sunt peste 30 de morţi după un atac islamist

În timpul sezonului ploios, bărcile se răstoarnă frecvent pe cursurile de apă ale Nigeriei, deoarece navele sunt adesea supraîncărcate și slab întreținute. Cu toate acestea, cea de miercuri este una dintre cele mai tragice din ultimii ani. Barca din lemn, în stare proastă, ducea mai mult decât dublul numărului de pasageri pe care era autorizată să-i transporte, au declarat autoritățile. Ea s-a rupt efectiv în două, la o oră după ce a părăsit un oraș din statul Niger (centru) cu destinația Wara, din statul Kebbi (nord-vest). Nava transporta și o încărcătură de saci de nisip, extras dintr-o mină de aur din apropiere, a declarat un oficial.

La începutul lunii mai, o altă barcă supraîncărcată s-a răsturnat în statul Niger, provocând decesul a 30 de persoane. Nava, care transporta în jur de 100 de oameni, s-a rupt în două după ce a lovit un buştean, în timpul unei furtuni. Nigerul, unul dintre cele mai mari trei râuri ale continentului, după Nil și Congo, este principala cale navigabilă din Africa de Vest.

Citeşte şi Masacru la orezărie, cel mai barbar atac al secolului. 110 fermieri au fost decapitaţi, printre victime sunt şi copii