Naufragiu urmat de catastrofă umanitară. Cel puțin 24 de morți și aproape 100 de dispăruți după ce ciclonul Tauktae a scufundat o barjă

Cel puţin 24 de persoane au murit, iar alte 96 erau date dispărute marţi, în urma naufragiului unei ambarcaţiuni, în largul coastelor oraşului Mumbai, în vestul Indiei, în urma trecerii ciclonului Tauktae.

18 mai 2021, 12:34
Naufragiu urmat de catastrofă umanitară. Cel puțin 24 de morți și aproape 100 de dispăruți după ce ciclonul Tauktae a scufundat o barjă

Tauktae este cea mai puternică furtună tropicală care a lovit India în ultimele decenii, ducând la evacuarea a aproape 200.000 de persoane, după cum anunţă Marina indiană, care a trimis în yonă două nave şi elicoptere, în operaţiuni de căutare. O barjă, la bordul căreia se aflau 273 de persoane, se afla în derivă de luni, în timp ce rafale puternice de vât se abăteau asupra coastei de vest a Indiei. În total, 177 de pasageri au fost salvaţi ”în condiţii extrem de dificile pe mare”, a anunţat pe Twitter Marina, preluată de presa internațională.

Operaţiuni de salvare urmau să se desfăşoare marţi întreaga zi, a anunţat Ministerul indian al Apărării, în pofida condiţiilor complicate de violenţa extremă a furtunii.

Tauktae – care a ucis deja 24 de persoane şi a condus la evacuarea a aproape 200.000 de oameni – a atins uscatul luni la Gujurat ca o furtună ciclonică extrem de violentă, cu rafale de vânt de până la 185 de kilometri pe oră, potrivit departamentului indian de meteorologie.

Citește și Cel mai puternic ciclon al secolului XXI face prăpăd în Asia. Cel puţin 84 de morţi, potrivit unui bilanţ parţial VIDEO

Cea mai puternică furtună tropicală care loveşte regiunea în ultimele decenii s-a soldat cu victime în statele din vestul Indiei Kerala, Goa, Maharashtra şi Gujarat.

Rafale de vânt de o forţă redutabilă au distrus numeroase locuinţe improvizate şi au scos din pământ arbori şi stâlpi de electricitate.

Citește și Malurile Gangelui s-au umplut de cadavrele morţilor. India sufocată de atâtea decese, rudele victimelor nu pot plăti lemnul pentru rugurile funerare