Nava Costa Allegra aflată în derivă a fost trasă spre cea mai apropiată insulă

Un trauler francez a remorcat marţi nava Costa Allegra, care plutea în derivă în largul insulelor Seychelles cu peste 1.000 de persoane la bord, între care şi doi români , şi se îndreaptă spre insula Desroches, aflată în apropiere, a anunţat Paza de Coastă, într-un comunicat.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 07:13
Nava Costa Allegra aflată în derivă a fost trasă spre cea mai apropiată insulă

„Paza de Coastă din Seychelles poate confirma că un trauler francez a ajuns în zonă în această noapte şi remorchează nava până la insula Desroches”, situată la 240 de kilometri sud-vest de Mahe, cea mai mare insulă a arhipelagului Seychelles, potrivit comunicatului.

Nava de croazieră lungă de 188 de metri, care plecase sâmbătă din Madagascar având la bord 636 de pasageri de 25 de naţionalităţi şi 413 membri ai echipajului, se îndrepta spre Seychelles şi urma apoi să meargă în Oman şi Egipt. De asemenea, doi români se află la bordul navei de croazieră dar compania nu precizează dacă aceştia sunt turişti sau membri ai echipajului.

„Un incendiu a izbucnit în cursul dimineţii (de luni). Pompierii l-au stins rapid, dar acesta a avariat generatoarele”, a explicat comandantul Giorgio Moretti, director de operaţiuni maritime al companiei Costa Crociere, în cadrul unei teleconferinţe.

„Nava este în derivă, nu există propulsie, dar nici un incident nu este semnalat la bord”, a precizat el. „Nu sunt nici morţi, nici răniţi”, a adăugat acesta.