Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, condamnat la închisoare. Îşi cheamă susţinătorii în stradă

Publicat: Marţi, 30 Decembrie 2014 14:21 // Actualizat: Marţi, 30 Decembrie 2014 14:21 // Sursa: romaniatv.net

Alexei Navalnîi, cunoscut opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost condamnat marţi la trei ani şi jumătate de închisoare, alături de fratele său. Denunțând o decizie politică, Navalnîi le-a cerut simpatizanților săi să iasă la protest.

Principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, a fost declarat vinovat, marţi, de justiţia rusă, pentru deturnare de bani în detrimentul filialei companiei franceze Yves Rocher. Acesta a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Fratele lui, Oleg, a fost condamnat tot la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în acelaşi dosar.   

"Pentru ce motiv îl aruncaţi în închisoare? Ce este mizeria aceasta? Ca să mă pedepsiţi?", a exlamat Alexei Navalnîi, la auzul sentinţei.

Judecarea procesului, a cărui dată a fost devansată brusc de la 15 ianuarie la 30 decembrie, a avut loc în mai puţin de 15 minute.

Navalnîi a mai fost condamnat o dată, în 2013, pentru acuzaţii similare, însă a fost eliberat a doua zi, după ce mii de ruşi au ieşit pe străzi pentru a-l susţine.

Alexei Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să iasă în stradă pentru a protesta, relatează AFP.

"Această putere nu merită să există, ea trebuie distrusă", a declarat Navalnîi la ieşirea din tribunal, acuzând Kremlinul că "îi vizează pe apropiaţii săi".

Citeşte şi Zeci de persoane, reţinute la Moscova în timpul unui protest faţă de condamnarea lui Navalnîi

Alexei Navalnîi, un orator charismatic cu vederi liberale, s-a impus ca lider al opoziţiei în timpul valului de proteste din iarna 2011-2012. De asemenea, el este apropiat de mediile naţionaliste şi antiimigrare, o temă sensibilă pentru autorităţi, aşa cum o arată revoltele xenofobe produse duminică, la Moscova, după uciderea unui tânăr rus de către un caucazian.

Numeroşi observatori au considerat că opozantul rus a fost menţinut în libertate după condamnarea din iulie pentru a legitima alegerile la primăria Moscovei, la care i s-a permis să participe.

 
loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 dec 15:02
...marţi la trei ani şi jumătate de închisoare, alături de fratele său. Citește mai departe… …read more ...
30 dec 14:41
...rus Vladimir Putin, a fost condamnat marţi la trei ani şi jumătate de închisoare, alături de fratele său. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H