Navetă din propriul buzunar. Profesori, lăsaţi fără bani de transport

Drumul la şcoală le goleşte buzunarele. Profesorii din judeţul Botoşani, care fac naveta, nu au mai primit de la începutul anului banii pentru drumurile în localităţile unde lucrează. Dascălii spun că, până acum, au plătit ei pentru ca elevii să poată învăţa, dar nu îşi mai permit să dea bani din propriile buzunare. De cealaltă parte, primarii spun că nu au fonduri pentru decontări.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 08:29
Navetă din propriul buzunar. Profesori, lăsaţi fără bani de transport

Soluţia ar fi ca primăriile să primească fonduri suplimentare. Însă, acest lucru se va putea întâmpla mai târziu. În orice caz, cadrele didactice vor acţiona în instanţă primăriile pentru recuperarea sumelor restante, aşa cum au procedat şi anul trecut.

Majoritatea primăriilor din judeţul Botoşani nu au decontat de la începutul anului şcolar naveta cadrelor didactice care predau în mediul rural. Oamenii spun că şi aşa salariile sunt mici şi plata navetei este un efort financiar foarte mare pentru ei, mai ales pentru profesorii debutanţi care cheltuiesc jumătate din salariu pentru navetă.

De cealaltă parte, primarii declară că nu au fonduri pentru aceste decontări. În consecinţă, cadrele didactice spun că la un moment dat nu îşi vor mai putea permite să ajungă la cursuri.