Navigaţia pe Dunărea maritimă se desfăşoară în condiţii de ceaţă şi sloiuri

Circulația navelor pe Dunărea maritimă se desfășoară, luni, în condiții de ceață și sloiuri pe unele porțiuni ale fluviului, potrivit Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ).

RomaniaTV.net
06 feb. 2017, 09:24
Navigaţia pe Dunărea maritimă se desfăşoară în condiţii de ceaţă şi sloiuri

Directorul general al AFDJ, Dorian Dumitru, a declarat că șapte nave maritime se află în marș sau acostate în diferite zone ale Dunării, una dintre ele aflându-se în Marea Neagră și pregătindu-se să intre pe canalul Sulina.

„Navele au la bord radare care le permit continuarea călătoriei, chiar și în condiții de ceață”, a precizat directorul Dumitru, potrivit Agerpres.

Având în vedere sloiurile de pe Dunăre, remorcherul „Perseus” acționează între milele marine 44 și 48, remorcherul „Galați 3” între milele marine 40 și 43, iar „Gheorghieni 2” se află la mila 39, în cotul Tulcea, potrivit sursei citate.

Remorcherele AFDJ sunt sprijinite în acțiunile de fluidizare a sloiurilor de nava „Grozavul” a Ministerului Apărării Naționale.

Pe sectorul maritim al Dunării de Jos nu există nave care să fie blocate în sloiuri vreme îndelungată, așa cum s-a întâmplat în iarna anului 2012.

Potrivit AFDJ, luni dimineața, Dunărea era acoperită de sloiuri în proporție de 70% în dreptul localității Tulcea, iar la Crișan și la Sulina, în proporție de 90%. De asemenea, în dreptul localității Gorgova, Dunărea era acoperită de sloiuri în proporție de 100%.

Citeşte şi Navigaţia pe Dunăre se desfăşoară în condiţii de iarnă