Nazare (PDL): Înfiinţarea unui fond de dezvoltare a drumurilor, un nou cadou pentru baronii locali ai USL

Deputatul PDL Alexandru Nazare consideră că înfiinţarea unui fond de dezvoltare a drumurilor în coordonarea ministerului condus de Dan Şova reprezintă 'un nou cadou pentru baronii locali ai USL', informează Agerpres.

08 ian. 2014, 13:54
Nazare (PDL): Înfiinţarea unui fond de dezvoltare a drumurilor, un nou cadou pentru baronii locali ai USL

‘Înfiinţarea unui fond de dezvoltare a drumurilor constituit din amenzile aplicate pentru circulaţia fără rovinietă şi 5% din încasările aferente tarifului de utilizare a drumurilor nu este altceva decât praf în ochi. Aceste fonduri erau oricum direcţionate către bugetul companiei de drumuri. Care este justificarea înfiinţării unui fond care va asigura finanţarea acelor sectoare de drum preluate de către CNADNR de la administraţiile locale? (…) Nu suntem capabili să cheltuim fondurile europene şi să terminăm proiectele de autostrăzi începute din 2011, dar preluăm la drumuri naţionale toate drumeagurile, potecile şi cărările baronilor locali. Dacă nu le-a ieşit şmecheria cu taxa suplimentară pentru carburanţi, cei de la USL au găsit o nouă metodă să sifoneze fondurile de la bugetul de stat pentru a finanţa în an electoral proiecte cu dedicaţie pentru baroni’, susţine Alexandru Nazare într-un comunicat al PDL remis miercuri AGERPRES.

Deputatul PDL adaugă că ministrul Dan Şova este ”premiat” astfel cu ‘noi fonduri bugetare pe care să le aloce clientelar baronilor locali’.

‘România are nevoie de un fond de investiţii pentru proiectele mari de infrastructură bazat pe sume obţinute în urma privatizărilor şi nu de un fond creat prin sifonarea banilor publici în beneficiul baronilor locali’, mai spune Alexandru Nazare.