Ne luam adio de la sclipiciul din make-up și de pe unghii! De când va dispărea acesta de pe piața din România

Doamnele și domnișoarele din România au primit o veste foarte proastă din partea Comisiei Europene. Sclipiciul va fi interzis. În cel mai scurt timp, acesta va dispărea din make-up și din gelurile de unghii.

28 sept. 2023, 18:16
Ne luam adio de la sclipiciul din make-up și de pe unghii! De când va dispărea acesta de pe piața din România
Ne luam adio de la sclipiciul din make-up și de pe unghii! De când va dispărea acesta de pe piața din România

Vestea proastă pentru toate femeile din România este că sclipiciul va dispărea. Comisia Europeană a emis o interdicție privind utilizarea sclipiciului în saloanele de înfrumusețare din țară. Data la care această interdicție va fi pusă în aplicare a fost anunțată. Iată care este motivul și termenul până la care trebuie eliminat sclipiciul din centrele de cosmetică.

Citește și:Dana Roba își reia activitatea, după ce a scăpat de operația la mâini. Make-up artista e gata să se întoarcă în salonul de înfrumusețare: „Vreau să execut toate machiajele”

În curând, saloanele de înfrumusețare din România se vor confrunta cu o problemă semnificativă. Sclipiciul, un element extrem de utilizat de către make-up artiști și manichiuriste, va deveni interzis. Această decizie a fost recent luată de Comisia Europeană, iar motivul principal este lupta activă împotriva poluării, una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă societatea în prezent.

Comisia Europeană a transmis că sclipiciul vrac va fi interzis, în special în saloanele de înfrumusețare, unde este folosit cel mai des. Prin această interdicție, se vizează și vânzarea microplasticelor și a altor produse care conțin astfel de particule, ceea ce include și sclipiciul utilizat pe scară largă.

De asemenea, există o reglementare privind dimensiunea particulelor de sclipici sau pietricele utilizate în cosmetică. Această decizie a fost adoptată recent și va intra în vigoare în termen de 20 de zile de la aprobare. Prin urmare, în mai puțin de o lună, toate saloanele din România trebuie să se conformeze acestei schimbări legislative.

„Restricția adoptată utilizează o definiție largă a microplasticelor – aceasta acoperă toate particulele de polimeri sintetici sub 5 mm care sunt organice, insolubile și rezistă degradării. Scopul este de a reduce emisiile de microplastice adăugate în mod intenționat care provin de la un număr cât mai mare de produse”, a transmis Comisia Europeană.

Poluarea este o problemă răspândită pe întregul glob, iar una dintre cauzele majore este avansarea tehnologică. Cu un an în urmă, s-au implementat și alte inițiative pentru a reduce impactul acestei probleme.

Una dintre aceste măsuri presupune impunerea unor taxe suplimentare pentru proprietarii de mașini care generează un nivel mai ridicat de poluare și care le utilizează. În plus, o altă decizie importantă a fost adoptată, referitoare la introducerea unei taxe noi pentru utilizatorii de centrale termice de apartament, acolo unde acestea sunt în funcțiune.

Citește și: VIDEO| Cum arată Anamaria Prodan fără pic de machiaj. “Și frumoasă, și slabă, să muriți voi de ciudă, graselor și urâtelor”