Ne pregătim de weekend, dar nu renunţăm la fulare şi la mănuşi VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

La sfârşitul săptămânii scăpăm de ger, de ninsori şi de coduri galbene, însă vremea nu ne lasă încă să plecăm de-acasă fără mănuşi şi fular. Temperaturile din următoarele zile vor fi cu plus, însă sub valorile multianuale normale pentru această perioadă.

RomaniaTV.net
16 feb. 2012, 15:43
Ne pregătim de weekend, dar nu renunţăm la fulare şi la mănuşi VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vineri vom avea o zi rece cu maxime termice prognozate de meteorologi, sub pragul de îngheţ în toate regiunile ţării. Totuşi, soarele este o prezenţă constantă, mai puţin în regiunile intracarpatice şi la munte, unde vor fi înnorări temporare şi vor cădea ninsori slabe, mai ales spre sfârşitul zilei. Vântul se intensifica în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea şi la munte.

În Capitală, nu scăpăm încă de vremea rece. Zărim soarele pe cer, dar, temperatura nu va trece la amiază de minus 3 grade Celsius, cu un vânt cel mult moderat.

Nici pentru sâmbătă, nu avem veşti mai bune dacă privim la temperaturile prognozate de meteorologi. Dimineaţa este ger în centrul ţării, dar şi în unele zone din est si sud. Din când în când, norii lasă loc şi soarelui pe cer, iar în regiunile intracarpatice şi în zona de munte, ninge slab. În restul teritoriului, cu totul izolat, fulguieşte trecător. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 6 şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest.

Sâmbătă, la prima oră, în Capitală va fi ger. Deşi, mercurul mai urca în termometre, nu reuşim, până la amiază, să ne bucurăm de temperaturi peste pragul îngheţului. În condiţii de nori trecători pe cer şi un vânt domol, maximele de la amiază sunt de cel mult minus 5 – minus 4 grade Celsius.

Deşi, duminică vom simţi o uşoară încălzire a vremii, temperaturile sunt tot scăzute pentru aceasta perioadă. Vor fi nori pe cer doar în vestul şi nordul ţării, unde se adună treptat. Spre seară fulguieşte, în aceste regiuni, iar vântul suflă slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 4 şi 6 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Banat. Dimineaţa, local va fi ceaţă cu chiciură, mai ales în zonele de câmpie din sudul şi estul ţării.

Duminică, valorile termice vor fi în creştere şi în Capitală, însă, vremea se va menţine rece. Va fi soare, mai puţin în prima parte a zilei când va fi ceaţă şi chiciură. Vântul îşi face uşor simţită prezenţa, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de minus 2 grade Celsius.