Nebunia care a cuprins tineretul. Adolescenţii îşi pun în pericol viaţa după ce au început să mănânce CAPSULE de DETERGENT – VIDEO

Aceste produse sunt extrem de periculoase şi pot provoca moartea. Numeroase videoclipuri au apărut online în ultima vreme, în care adolescenții consumă intenţionat capsule de detergent. Tendința online este îngrijorătoare pentru medici și părinți. 

RomaniaTV.net
14 ian. 2018, 11:51
Nebunia care a cuprins tineretul. Adolescenţii îşi pun în pericol viaţa după ce au început să mănânce CAPSULE de DETERGENT – VIDEO

Moda a inceput anul trecut, cand un student s-a filmat singur în timp ce consuma detergent. Pentru majoritatea oamenilor toată întâmplarea a fost o glumă, dar unii adolescenți mai îndrăzneți au mers atât de departe încât să-i calce pe urme. Provocarea, numită „Tide Pod Challenge” a devenit virală. Numeroşi tineri s-au filmat spărgând capsulele în gură, consumând lichidul și chiar gătind cu tabletele respective.

Aceştia spun că produsele arată destul de ispititoare. Lichidul colorat face ca pungile să semene cu dulciuri. 

Un adolescent a spus că a auzit despre această nebunie pe un grup de provocări pe Whatsapp și a decis să se înregistreze. 

„Nu m-am speriat pentru că știam că nu o voi înghiți”, a spus el.

Acum, medicii, părinții și producătorii cer tinerilor să nu mai mănânce lichid de rufe deoarece este extrem de periculos. În 2017, mai mult de 10.000 de copii din intreaga lume au fost expuși la detergenți de spălare. Substanța este otrăvitoare și prezintă riscuri grave pentru sănătate dacă este ingerată.

Dr. Alfred Aleguas Jr., directorul general al Centrului de informare a toxinelor din Florida, din Tampa, a declarat pentru USA Today că aceste capsule sunt „periculoase pentru viață”. O simplă inghiţitură poate provoca diaree şi dureri de burtă, în timp ce o capsulă întreagă te poate duce de urgenţă la spital.