Nebunie la Silverstone: cursă incredibilă, cu proteste pe circuit și victoria istorică a lui Carlos Sainz. Schumacher a câștigat primele puncte

Spectacol total duminică după-amiază, la Silverstone, unde Carlos Sainz a reușit să-și apere pole position-ul și să obţină prima sa victorie din carieră.

03 iul. 2022, 20:57
Nebunie la Silverstone: cursă incredibilă, cu proteste pe circuit și victoria istorică a lui Carlos Sainz. Schumacher a câștigat primele puncte

Carlos Sainz a reuşit această victorie la cursa cu numărul 150 din cariera sa în Formula 1, la 27 de ani, după ce a plecat prima oară din pole position. Pilotul spaniol a fost urmat pe podium de mexicanul Sergio Perez (Red Bull) şi britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

Chiar începutul cursei ne-a dat un indiciu despre ce fel de spectacol ne așteaptă, deoarece la start a avut loc un mare acccident în care au fost implicaţi Guangzhou Zhou , George Russell și Pierre Gasly.

Manifestanţi au pătruns pe circuit după accident şi s-au aşezat pentru a protesta. Ei au fost arestaţi. Protestatarii erau membri ai mişcării JustStopOil.

Citeşte şi Incident teribil în Formula 1. Monopostul lui Mick Schumacher s-a rupt în două VIDEO

Pe locul 4 a fost celălalt pilot Ferrari, monegascul Charles Leclerc, urmat de spaniolul Fernando Alonso (Alpine) şi britanicul Lando Norris (McLaren). Olandezul Max Verstappen, liderul campionatului, a fost în dificultate la volanul monopostului său Red Bull şi a încheiat pe un modest loc 7.

Germanul Mick Schumacher (Haas), locul 8, a terminat în zona punctelor pentru prima oară în cariera sa. Compatriotul său Sebastian Vettel (Aston Martin) a fost pe locul 9, iar danezul Kevin Magnussen (Haas), pe 10.

În clasamentul piloţilor, Max Verstappen, campionul mondial en titre, are un avans de 34 de puncte faţă de Sergio Perez.

Citeşte şi Cine este iubita lui Max Verstappen, noul campion din Formula 1. Kelly Piquet are un copil cu rivalul olandezului