Ned Beatty, actorul cunoscut pentru rolurile din „Delivrance” şi „Network”, a murit la vârsta de 83 de ani

Ned Beatty, actorul american cunoscut pentru rolurile din "Superman", "All the President’s Men", "Delivrance" şi "Network", a murit la vârsta de 83 de ani

14 iun. 2021, 11:32
Ned Beatty, actorul cunoscut pentru rolurile din „Delivrance” şi „Network”, a murit la vârsta de 83 de ani

Ned Beatty, actorul cunoscut pentru rolurile din „Delivrance” şi „Network”, a murit la vârsta de 83 de ani. Ned Beatty a apărut în patru filme care au fost nominalizate la premiile Academiei în anii 1970: „Deliverance” (1972), „Nashville” (1975), “”ll the President’s Men” (1976) şi „Network” (1976). Interpretarea personajului Lotso din „Toy Story 3” a fost de asemenea nominalizată. Rolul lui din „Network” i-a adus o nominalizare la premiile Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”.

Ned Beatty a murit la vârsta de 83 de ani

Născut în Kentucky, el şi-a făcut debutul pe ecran în 1972, în „Delivrance” de John Boorman. Filmul cu John Voight şi Burt Reynolds a marcat pentru Ned Beatty debutul unei lungi cariere care a continuat până în 2013. Cel mai apreciat rol în televiziune a fost cel al detectivului Stanley Bolander din drama „Homicide: Life on the Street” la începutul anilor ’90. A fost invitat în serialul „M.A.S.H.”.

Un actor celebru de la Hollywood, câștigător la Oscar, a dezvăluit că a fost abuzat sexual: „Eram sigur că voi ajunge în iad”

Ned Beatty a fost nominalizat la Oscar pentru „Cel mai bun actor în rol secundar” în 1976, pentru rolul directorului de televiziune Arthur Jensen din pelicula Network. El a apărut în peste 150 de filme și seriale de televiziune. El era căsătorit cu Sandra Johnson, și are opt copii.