NEGOCIERI DURE: Nominalizarea lui Oprea pentru postul de vicepremier, motiv de dispută în USL

Liderii USL au continuat, marţi, negocierile privind componenţa cabinetului Ponta II, însă unele nominalizări au generat mari dispute în interiorul Uniunii. Propunerea ca UNPR-istul Gabriel Oprea să preia funcţia de vicepremier în viitorul Guvern a provocat nemulţumiri atât în PNL, dar şi în PSD.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 11:11
NEGOCIERI DURE: Nominalizarea lui Oprea pentru postul de vicepremier, motiv de dispută în USL

Nominalizarea lui Gabriel Oprea pentru postul de vicepremier fără portofoliu, dar cu rolul de a coordona Apărarea şi Internele, a generat o nouă dispută în interiorul USL.

Surse din PNL au declarat pentru gandul.info Radu Stroe, propunerea liberalilor pentru postul de ministru de Interne, nu acceptă să fie coordonat de Oprea. Nemulţumirea liberalilor este susţinută şi de Crin Antonescu, care nu se află în relaţii foarte bune cu Gabriel Oprea. De altfel, preşedintele PNL a fost cu greu convins şi de cooptarea UNPR în USL.

Propunerea pentru Ministerul Apărării, social-democratul Mircea Duşa este şi el nemulţumit de statutul inferior care i s-a pregătit în Guvern în raport cu Gabriel Oprea. Surse din PSD susţin însă că Duşa nu are ce să facă, mai ales că generalul este sprijinit direct de Victor Ponta.

Pe de altă parte, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a renunţat să mai ocupe un post de ministru în cabinetul Ponta II, după ce a fost declarat incompatibil de către ANI, relatează România TV.

În aceeaşi situaţie este şi Ovidiu Silaghi, declarat de asemenea incompatibil de către inspectorii de integritate, şi nici acesta nu ar mai urma să facă parte din Guvern, scrie evz.ro.

Potrivit sursei citate, în urma negocierilor de ultimă oră, Nicolae Bănicioiu ar urma să fie propus în locul nominalizării iniţiale, Alin Petrache, la ministerul Tineretului şi Sportului.

Şi poziţia lui Eugen Nicolăescu în guvernul Ponta II, susţinut de liberali pentru ministerul Sănătăţii, este incertă. Chiar preşedintele PSD s-ar opune numirii acestuia în Executiv.

În ceea ce priveşte portofoliul Energiei, vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă ar urma să fie nominalizat pentru conducerea acestui minister şi nu Iulian Iancu, propunerea vehiculată în ultima vreme.

Conform România TV, Maria Grapini ar fi ultima nominalizare pentru IMM-uri.