Negocieri dure pentru noul Guvern. Adrian Cozma (PNL): Dacă cedăm un minister, va trebui să luăm două în schimb

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că vrea ca Sorin Grindeanu să rămână în viitorul Guvern, la Ministerul Transporturilor, dar preţul ar putea fi unul mare.

16 mai 2023, 21:48
Negocieri dure pentru noul Guvern. Adrian Cozma (PNL): Dacă cedăm un minister, va trebui să luăm două în schimb

Deputatul Adrian Cozma (PNL) a declarat marţi, despre negocierile pentru formarea noului Guvern, că pentru orice cedare a unui minister, liberalii trebuie să primească dublu înapoi. ”Dacă cedăm un minister, va trebui să luăm două în schimb”, a mai spus liberalul, precizând că prima opţiune pentru PNL este păstrarea protocolului semnat anul trecut şi rămânerea în cadrul acestui protocol, cee ce înseamnă ca PNL să ia Transporturile, Finanţele şi SGG, şi să cedeze Justiţia şi Fondurile Europene.

Radu Cristescu îl demolează pe Vasile Blaga: „Acest maidanez al politicii, care și-a petrecut ultimul deceniu mai mult prin tribunale, nu moare de drum lung, cum te-ai fi așteptat, ci de grija altora. Și-l apucă lătratul la Vila Lac, unde băutura e gratis”

”Prima opţiune pentru PNL este păstrarea protocolului semnat anul trecut şi rămânerea în cadrul acestui protocol, aceasta este opţiunea cea mai dorită, să luăm Transporturile, Finanţele şi SGG, şi să cedăm Justiţia şi Fondurile Europene. PSD ne încălzeşte, ne pregăteşte de o vreme să ne spună cât de performant e domnul Grindeanu la Transporturi. O fi, nu e vorba de asta, important este că PNL-ului îi revine acest portofoliu şi aceasta a fost înţelegerea”, a arătat Cozma, în emisiunea Proiect de ţară: România.

Deputatul PNL a arătat că în situaţia în care în coaliţie se ajunge la o altă variantă, să se renegocieze ministerele, au dat mandat colegilor,  preşedintelui partidului, prim-vicepreşedinţilor şi Secretarului general.  ”Sunt şase colegi care ne reprezintă în relaţia cu celelalte partide din coaliţie, vor veni cu o variantă agreată şi în partid se va veni cu un vot”, a adăugat el.

Liderul deputaţilor UDMR, concesie pe comasarea ministerelor: „Nu ne dorim să părăsim acest guvern”

”Noi suntem în acest cadru în care PNL trebuie să îi revină aceste ministere. Orice cedare a unui minister, trebuie să primim dublu înapoi. Dacă cedăm un minister, va trebui să luăm două în schimb, deci este foarte simplu. Este o chestiune politică care se închide foarte repede”, a spus Adrian Cozma.