Negocierile dintre USD şi UDMR privind noul Guvern au fost amânate

Discuţiile USD-UDMR cu privire la structura şi programul noului Guvern au fost amânate pentru luni, au declarat surse politice. Aceste discuţii trebuiau să aibă loc duminică. Potrivit acestor surse, amânarea are legătură cu programul premierului.

RomaniaTV.net
02 mart. 2014, 14:55
Negocierile dintre USD şi UDMR privind noul Guvern au fost amânate

Liderii USD şi UDMR ar fi urmat să se întâlnească duminică pentru a discuta cu privire la structura şi programul noului Guvern.

Sâmbătă, Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) a votat, în unanimitate, împuternicirea Consiliului Permanent al Uniunii pentru a purta negocieri legate de o posibilă intrare la guvernare a formaţiunii etnice a maghiarilor.

Kelemen Hunor a afirmat că UDMR a răspuns pozitiv invitaţiei premierului Victor Ponta de a discuta intrarea la guvernare. Mai mult, el a declarat că reprezentanţii formaţiunii au pregătit un document în vederea încheierii unui acord politic cu un conţinut vizând completarea programului de guvernare.

Acest document cuprinde trei capitole, primul privind drepturile minorităţilor naţionale şi toată problematica minorităţii maghiare, al doilea vizând probleme de ordin economico-social şi al treilea dezvoltarea regională a infrastructurii şi tot ce înseamnă investiţii.