Nelson Pique a spus despre Lewis Hamilton că este un „negru mic”. Hamilton: „Mentalităţi arhaice”

Polemica creşte în jurul comentariilor făcute de trei ori campion mondial de F1 Nelson Piquet, care a folosit cuvântul „neguinho” („micul negru”) pentru a se referi la Lewis Hamilton în timpul unui interviu pentru un podcast înregistrat în Brazilia.

28 iun. 2022, 19:34
Nelson Pique a spus despre Lewis Hamilton că este un „negru mic”. Hamilton: „Mentalităţi arhaice”

În timp ce triplul campion mondial brazilian Nelson Piquet a folosit termenul „negru mic” pentru a-l descrie, Lewis Hamilton a explicat marţi pe contul său de Twitter că „sunt mentalităţi arhaice care trebuie schimbate”. Mercedes, F1 şi FIA au reacţionat şi ele prin comunicate de presă.

Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton se teme că ar putea suferi de „long COVID”: „Am ameţit, iar privirea mi s-a înceţoşat complet”
Polemica creşte în jurul comentariilor făcute de trei ori campion mondial de F1 Nelson Piquet, care a folosit cuvântul „neguinho” („micul negru”) pentru a se referi la Lewis Hamilton în timpul unui interviu pentru un podcast înregistrat în Brazilia în noiembrie anul trecut, iar pilotul Mercedes a reacţionat marţi pe contul său de twitter.

„Acestea sunt mai mult decât cuvinte. Sunt mentalităţi arhaice care trebuie schimbate şi care nu-şi au locul în sportul nostru. Am fost înconjurat de aceste atitudini toată viaţa. A sosit momentul să acţionăm”, a scris Hamilton pe Twitter.

Întrebat despre Marele Premiu al Marii Britanii, marcat de un accident între cei doi piloţi, brazilianul a comparat apoi acest incident cu duelul dintre Ayrton Senna şi Alain Prost de la GP Japoniei din 1990. Echipa Mercedes, F1 şi FIA au publicat comunicate marţi în care amintesc lupta lor împotriva rasismului şi discriminării, citându-l în special pe Lewis Hamilton drept „un ambasador incredibil al sportului nostru care merită respect”.

Serena Williams şi Sir Lewis Hamilton se alătură ofertei de 2,5 miliarde pentru a cumpăra Chelsea. Sumele fabuloase pe care vor să le investească cei doi campioni
„Condamnăm în cei mai fermi termeni orice utilizare a limbajului rasist sau discriminatoriu, de orice fel”, a anunţat Mercedes. „Lewis a acţionat ca lider în conducerea eforturilor F1 de combatere a rasismului şi este un adevărat campion al diversităţii, pe pistă şi în afara acestuia. Împreună împărtăşim o viziune pentru un sport cu motor divers şi incluziv, iar acest incident subliniază importanţa fundamentală de a continua să luptăm pentru un viitor mai bun”, a subliniat echipa de Formula 1.


loading...